Tarih: 19.07.2022 10:16

Aliaga'da sehir trafigine nefes aldiracak proje, Katli kavsak projesi hayata geçiyor

Facebook Twitter Linked-in

Son 8 yilda sagliktan turizme, sosyal yasam alanlarindan kültür-sanat ve spora kadar birçok alanda prestij projeleri hayata geçiren Aliaga Belediyesi, Izmir-Çanakkale yolu eski garaj mevkiinde sehir trafigine nefes aldiracak Katli Kavsak (batti çikti) Projesi’nin insaatina basladi. Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’in kentin çehresini degistirecek ‘Ulasim Master Plani’ çerçevesinde hazirlanan projenin 3 ayda bitirilmesi hedefleniyor. 


Aliaga Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü koordinesinde yürütülen çalisma öncesinde Aliaga Ilçe Emniyet Müdürlügü ekipleri, Hürriyet Caddesi’nin Inönü Bulvari ile Hükümet Caddesi arasinda kalan yolu trafige kapatarak belirli bölgelerde trafik akisini düzenledi. Orta refüj üzerinde bulunan Palmiye agaçlari ise Park ve Bahçeler Müdürlügü ekiplerince is makinalari vasitasiyla özenle söküldü. Palmiyeler, dikilmek üzere Çaltilidere’deki belediye fidanligina götürüldü.   


Aliagalilarin uzun zamandir bekledigi katli kavsak projesinin eski garaj mevkiinde her geçen gün artan trafik yükünü büyük ölçüde azaltacagini belirten Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, “Belediye olarak uzun zamandir üzerinde çalistigimiz katli kavsak projemiz bugün itibariyle basladi. Ilk etapta çalismalarin hizli ve güvenli bir sekilde sürdürülebilmesi için caddenin gerekli bölümleri kapatildi. Sehir trafiginde aksakliklarin olusmamasi için belirli yerlerde yeniden düzenlemeler yaptik. Vatandaslarimizin trafik akisiyla ilgili zorluk yasamamasi ve projenin saglikli yürüyebilmesi adina Aliaga Emniyet Teskilatimizin ciddi bir destegi oldu. Emniyet Teskilatimizin her mensubuna gösterdikleri özveri ve çaba için çok tesekkür ediyorum” dedi. 


“PROJEMIZI CUMHURIYET BAYRAMINA YETISTIRMEK ISTIYORUZ”

Katli kavsak projesinin kent estetigine uygun olarak sanatsal bir yapiya sahip olacagini ifade eden Baskan Serkan Acar, “Projemiz sanatsal yapi itibariyle yaklasik olarak Bin metre uzunluga sahip olacak. Projemizde ilk olarak kazik dikme çalismalarina basladik. Projemizin bütününde yer alan yaklasik 600 adet kazigi 45 gün içinde dikmeyi hedefliyoruz. Hemen arkasindan sanatsal yapi insaatina baslayacagiz. Katli kavsak projemizi gece gündüz çalisarak 29 Ekim Cumhuriyet Bayrami’mizin 99.yili kutlamalarina yetistirmek istiyoruz. Bu süre zarfinda trafikte yasanabilecek birtakim sikintilari emniyetimizle birlikte minimize edecegiz. Trafik nedeniyle olusabilecek sikinti ve gürültü nedeniyle simdiden Aliaga halkimizin hosgörüsüne siginiyorum” dedi.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —