ALIAGA'DA SOKAK HAYVANLARI YARARINA KERMES DÜZENLENDI

ALIAGA'DA SOKAK HAYVANLARI YARARINA KERMES DÜZENLENDI

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
ALIAGA

Sokak hayvanlari yararina yaptiklari etkinliklerle dikkat çeken ‘Aliaga Patilerinin Sesi’ platformu, Aliaga kapali pazar yerinde geliri bakima muhtaç sokak hayvanlarina harcanacak olan kermes açti.

‘Aliaga Patilerinin Sesi’ platformunun kurucusu ayni zamanda da Yerel Hayvan Koruma Görevlisi olan Kübra Kütükoglu’nun öncülügünde açilan kermeste ikinci el çantalar, mutfak esyalari, taki, elbise gibi çesitli ürünler satisa sunuldu. Aliaga Kent Konseyi’nin de destekledigi sosyal kampanya vatandaslardan tarafindan ilgi gördü.

Kermesten elde edilecek gelirin bakima muhtaç sokak hayvanlari ve engelli hayvanlar için harcanacagini belirten ‘Aliaga Patilerinin Sesi’ platformunun kurucusu Kübra Kütükoglu, suan himayelerinde klinikte yatan 9 engelli, 1 kanserli sokak hayvaninin bulundugunu söyledi.

Aliaga disinda da birçok etkinlige katildiklarinin altini çizen Kütükoglu, “Aliaga’daki üçüncü standimizi açtik. Aliaga disinda Hayvan Haklari Federasyonu’nun (HAYTAP) düzenledigi festivalde yine sokak hayvanlari yararina yerimizi almistik. Bu sekilde sokak hayvanlarina daha çok ilgi gösterebiliyoruz, daha çok cana ulasabiliyoruz. Beslemeleri daha siklikla yapabiliyoruz. Gelen ihbarlara daha çok el verebiliyoruz” dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °