Aliaga'da Zeytin Söleni Sürüyor

Aliaga

Aliaga Belediyesi 1 Haftada 8 Bin 500 Adet Zeytin Fidani Dagitti

Aliaga Belediyesi’nin “Tarimsal Kalkinma ve Üreticiye Destek Projesi” kapsaminda kirsal mahallelerde gerçeklestirdigi zeytin fidani dagitimlari sölen havasinda sürüyor. 

Çitak ve Çaltilidere Mahallelerinde “Üretimde Bereket, Üreticimize Destek” adiyla baslayan zeytin fidani dagitimlari Güzelhisar, Samurlu, Uzunhasanlar, Kalabak, Haciömerli, Karaköy, Bahçedere, Asagi Sakran, Sehitkemal, Çoraklar, Bozköy ve Horozgedigi mahallelerinde devam etti. Çiftçilerin yogun ilgi gösterdigi fidan dagitimlari kirsal mahallelerde bayram havasi yasatiyor.  

ÇIFTÇILERDEN ALIAGA BELEDIYESI’NE TESEKKÜR

Aliaga Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü tarafindan organize edilen dagitim programinda 1 haftada Çiftçi Kayit Sistemi’ne (ÇKS) kayitli 340 çiftçiye 8 Bin 500 adet zeytin fidani teslim edildi. “Tarimsal Kalkinma ve Üreticiye Destek Projesi”nin ilk desteklemeleri olan zeytin fidani dagitim programina Çiftçi Kayit Sistemi (ÇKS) disinda olup da zeytin üreticiligi yapmak isteyen köylerdeki tüm vatandaslar dahil edildi.

Fidan desteginin tarimsal kalkinmaya ve çiftçiligin gelismesine önemli katkilar sundugunu belirten vatandaslar, desteklemelerden ötürü duyduklari memnuniyeti dile getirerek Aliaga Belediyesi’ne tesekkür ettiler.

SEHITKEMAL MUHTARI AYSE ALGÜL: “BU ÇALISMA HEM DOGAYA HEM DE ÇIFTÇILERIMIZE VERILEN BIR DEGERDIR”

Dogustan çiftçi olduklarini belirten Sehitkemal Muhtari Ayse Algül, “Aliaga Belediye Baskanimiz Serkan Acar yaptigi hizmetlerle her zaman bizim yanimizda oldu. Fidan destegine çiftçilerimiz çok sevindi. Yapilan bu çalisma hem dogaya hem de çiftçilerimize verilen bir degerdir. Bizler çok memnun olduk. Baskanimiza çok tesekkür ediyoruz” dedi.

Asagi Sakran Muhtari Rafet Sever, Karaköy Mahalle Muhtari Serif Çepiç, Bozköy Mahalle Muhtari Mehmet Öz, Horozgedigi Mahalle Muhtari Halit Çetin, Çoraklar Mahalle Muhtari Irfan Demirtas ve Bahçedere Mahalle Muhtari Halil Senoglu üreticilere ve tarimsal kalkinmaya verilen desteklerden dolayi Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’a tesekkür etti.