ALIAGA'DAKI MESLEKI EGITIM PROJESINI TAMAMLAYAN KURSIYERLERE BELGELERI VERILDI

Aliaga Ticaret Odasi (ALTO) ve Aliaga Habas Hamdi Basaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi is birligiyle, is dünyasinin ihtiyaç duydugu nitelikli insan gücünün yetistirilmesi ve kent genelinde is arayan vatandaslara mesleki egitim verilerek mesleki yeterl

Yerel 9.04.2022 13:12:24 0
ALIAGA

Aliaga Ticaret Odasi’ndan düzenlenen törene Aliaga Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ömer Ertürk, Meclis Baskani Adnan Saka, Genel Sekreter Sezen Akyildiz Gürgen, Habas Hamdi Basaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Reha Ünlüeroglugil, Müdür Yardimcisi Melike Cantopcu, Metal Teknolojisi Alan Sefi Zafer Gültekin ve kursiyerler katildi.

Mesleki egitim sonunda istihdam Belge töreninin açilis konusmasini gerçeklestiren Aliaga Ticaret Odasi Baskani Ömer Ertürk, “Büyük bir heyecanla basladigimiz projenin ilk mezunlarini hem de tam basariyla verdigimiz için çok mutluyuz. Siz kursiyerlerimiz basta olmak üzere bu süreçte emegi geçen herkese tesekkür ederim. Kursiyerler olarak meslek edinmenin ve belgeli olarak bir meslek sahibi olmanin avantajini elde etme çabanizin karsiligini aldiniz. Hatta egitimimizin ardindan içinizden ise baslayan arkadasimiz oldu ve bu durum bizi çok sevindirdi. Yaptigimiz projenin sonuç verdigini görmek bizler için bir kivanç sebebi. Biz Aliaga Ticaret Odasi olarak mesleki egitime büyük önem veriyoruz. Çünkü, hem sanayinin ihtiyaçlarina cevap verecek nitelik ve donanimda insan kaynagi yetistirilmesinin hem de var olan insan kaynagimizin ihtiyaç olan alanlarda egitilerek istihdam edilmesinin ortaya çikaracagi faydayi saglamak istiyoruz. Mesleki egitim kurslarimizin üzerine projelerimiz devam edecek ve yeni alanlarda kurslar açma hedefimiz var. Bizler gençlerimize inaniyoruz, onlarin da bu kurslara gelerek basariyla egitimlerini tamamlamalarini bekliyoruz” dedi.

‘NITELIKLI ISGÜCÜNÜN EN ÖNEMLI AKTÖRÜ MESLEKI EGITIMDIR’

Aliaga Ticaret Odasi Meclis Baskani Adnan Saka ise, Kursiyerlere ortaya çikan bu egitim ve belgelendirme firsatini basariyla degerlendirdikleri için tebrik edip basarilar dileyerek konusmasina söyle devam etti: “Nitelikli isgücünün en önemli aktörü ise mesleki egitimdir. Biz Oda olarak ilçemizde mesleki egitimin gelismesi için geçmisten bu yana çalismalar içinde olduk. Ilçemizin ana omurgasini olusturan sanayi sektörünün en temel sorunlari arasinda nitelikli ara personel sikintisi yer aliyor. Özellikle Aliaga ve bölgemizdeki sanayi kuruluslari mesleki egitim alaninda egitim almis nitelikli personellere istihdam imkâni sagliyor. Baslattigimiz projenin ilk meyvesini verdigini görmek bizleri mutlu etti. Projede emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.” dedi.

MESLEKI EGITIM ALANINDA YENI KURSLAR

Okul olarak hedeflerinin ehil ögretmen kadrosu ile vasifli insan gücü yetistirmek oldugunu söyleyen Habas Hamdi Basaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Reha Ünlüeroglugil, “Aliaga Ticaret Odasi ile ortak birçok projeye imza atiyoruz. Baskanimizla birlikte güzel bir is birligi ile ilçemizde yakin zamanda müjdesini verecegimiz bir mesleki egitim projesini de hayata geçirmeyi planliyoruz. Bizim okul olarak amacimiz egitim verdigimiz alanlarda günümüz sartlarina uyumlu vasifli is gücü yetistirmek. Bu projede basta Aliaga Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ömer Ertürk olmak üzere oda yetkililerimize, okul idarecilerimize, alan sefimize ve siz degerli kursiyerlerimize emekleri için tesekkür ederim” diye konustu.

Farkli egitim programlariyla 5 senede alinan belgenin süresinin bu projeyle 40 saatlik egitim sonunda alindiginin önemini vurgulayan Habas Hamdi Basaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardimcisi Melike Cantopcu, “Böylesine avantajli bir projeyi gerçeklestirme imkani olusturabildigimiz için basta Aliaga Ticaret Odasi Baskani Ömer Ertürk’e ve ekip arkadaslarina tesekkür ediyorum. Kursiyerler olarak çok sanslisiniz. Ben usta basi programindan sorumluyum çiraklik biriminde, bu program kapsaminda 5 sene çalisma kosulu ile bu belgeyi veriyoruz. Ancak Aliaga Ticaret Odasi ile gerçeklestirdigimiz proje sayesinde süreyi çok çok kisaltarak bu belgeyi alma sansina sahip oldunuz. Maddi olarak ta sizlere bir yük getirmedik bu projeyle. Severek ve sevkle çalistigimiz bir proje oldu; sizlerin de is basi yaptiginizi duydukça mutlulugumuz katlanacak” seklinde konustu.

Habas Hamdi Basaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Metal Teknolojisi Alan Sefi Zafer Gültekin ise, egitmen olarak istekli ve yetenekli kursiyer toplulugu ile basarili bir egitim süreci geçirdiklerini belirterek, “Alana karsi bu kadar istekli bir kursiyer grubu ile çalismak beni çok mutlu etti, ögrenme konusundaki sevkiniz ögretmen olarak beni de tesvik etti. Zaten mesleki egitim belgesi sinavlarindan da yüzde 100 basariyla ayrilmaniz basarinizi gösteriyor Kisa ama yogun geçen egitim süreci sonunda ögrendiklerinizin üstüne koyarak makine bakim alaninda nitelikli bir personel olacaginiza inancim tam. Bu vesileyle bu güzel projenin hayata geçirilmesinde büyük katkilari olan Aliaga Ticaret Odasi’nin tüm yetkililerine çok tesekkür ediyorum” dedi.

BELGEYI ALDIKTAN SONRA ISE GIRDIM, ÇOK MUTLUYUM

Issiz oldugunu ve sosyal medyada Aliaga Ticaret Odasi’nin makine bakim alaninda açtigi kursu görerek egitimlere katildigini anlatan Berk Sezgi isimli kursiyer ise, “Is ariyor ve açikçasi zor bir durumdayken Aliaga Ticaret Odasi’nin açtigi bu kursu gördükten sonra direkt kaydoldum. Kurs gördügümüz süre boyunca gerek Aliaga Ticaret Odasi’ndaki, gerek Habas Hamdi Basaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki tüm yetkililer bizimle çok iyi ilgilendiler. Egitim kalitesi çok iyiydi. Üniversite kampüsü kalitesinde olan bir okulda egitim gördük. Egitim ardindan Mesleki Yeterlilik Belgesi sinavina girerek belge almaya hak kazandim. Bu sürecin hemen ardindan bir ise girdim ve çok mutluyum. Bu projenin hayata geçirilmesine katki koyan herkese çok tesekkür ediyorum” diye konustu.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °