Tarih: 28.12.2020 06:06

ALIAGALI DÜNYA SAMPIYONUNDAN BASKAN SERKAN ACAR'A ZIYARET

Facebook Twitter Linked-in

Almanya'nin Stuttgart kentinde düzenlenen Artistik Cimnastik Dünya Sampiyonasi’nda halka aletinde altin madalya ile dünya sampiyonu olan Aliagali milli sporcu Ibrahim Çolak, elde ettigi büyük basarinin ardindan Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’a ziyarette bulundu.

Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, cimnastikte büyüklerde altin madalya kazanan ilk Türk sporcu olarak tarihe geçen Aliaga Helvaci Ortaokulu Beden Egitimi Ögretmeni, milli sporcu Ibrahim Çolak’i agirladi. Baskanlik makaminda gerçeklesen ziyarette Helvaci Ortaokulu Müdürü Hasan Gönç ile Ibrahim Çolak’in antrenörü Yilmaz Göktekin’ de yer aldi.

ALIAGA BELEDIYE BASKANI SERKAN ACAR: “CIMNASTIK SAYESINDE ÇOK DAHA BASARILI SPORCULAR YETISIYOR”

Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, milli sporcu Ibrahim Çolak’in elde ettigi basariyla hem Türkiye’ye hem de Aliaga’ya büyük bir onur yasattigini söyledi. Cimnastigin sporun temelini olusturdugunu ifade eden Baskan Serkan Acar, “Cimnastik yapmak tüm spor branslari için çok önemlidir. Cimnastik sayesinde çok daha basarili sporcular yetisiyor. Bundan sonraki süreçte hedefimiz çocuklarimizin cimnastik sporuna daha fazla ilgi göstermesidir. Yapilacak ortak çalismalar ile Aliaga’da cimnastik sporuna ivme kazandirilmasini istiyoruz” diyerek milli sporcu Ibrahim Çolak’a basarilarinin devamini diledi.

MILLI SPORCU IBRAHIM ÇOLAK: “ÇOCUKLAR, SPORA CIMNASTIK ILE BASLAMALI”

Spora küçük yasta basladigini ifade eden milli sporcu Ibrahim Çolak, “Çocuklar, spora cimnastik ile baslamali diye düsünüyorum. Cimnastik alaninda iki veya üç yil egitim aldiktan sonra çocuk istedigi bransta daha basarili olacaktir. Çünkü cimnastik ana kas gruplarinin gelismesini sagladigi gibi çocuga esneklik kazandiriyor. Ayni zamanda motor becerileri geliserek vücut koordinasyonu erken yaslarda gelisim gösteriyor. Bunlar basarili bir sporcuda olmasi gereken özellikler. Çocuk bu egitimleri iyi bir sekilde aldigi zaman istedigi her bransta kendini göstermeye baslar” dedi. Sohbet havasinda geçen ziyaret çekilen hatira fotograflari ile son buldu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —