ALIAGALI KADIN ÇIFTÇILERE AKADEMIK DESTEK
Kadin istihdamina verdigi önem ile il ve ilçe belediyelerine örnek teskil eden Aliaga Belediyesi, Aliagali üretici kadin çiftçiler için özel seminer düzenledi.
Aliaga Belediyesi ile Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü isbirliginde organize edilen seminere ögretim üyeleri konusmaci olarak katildi. Ögretim üyeleri toprak verimliligine iliskin birçok konuyu katilimcilarla paylasti. Aliaga Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifinin öncülügünde ücretsiz olarak düzenlenen seminere üretici kadin çiftçiler ilgi gösterdi.
Aliaga Kadinlar Lokalinde bilinçli üretimin yapilmasina katki saglanmasi amaci ile düzenlenen seminer, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Bihter Çolak Esetlili ’nin ‘Organik Tarimda Toprak Verimliligi Yönetimi’ konusundaki sunumu ile basladi. Esetlili, sunumunda; Toprak, su, bitki, gübre analizleri, kompost yapimi, toprak ve su kirliligi üzerine bilgiler aktardi. Esetlili ’nin ardindan sunumunu gerçeklestiren Doç. Dr. Mahmut Tepecik ise ‘Tarimsal Üretimde Sürdürülebilirlik ve Iyi Tarim Uygulamalari’ hususunda bilgiler verdi.
DOÇ. DR. BIHTER ÇOLAK ESETLILI: “ISBIRLIGIMIZIN ARTARAK DEVAM ETMESINI DILIYORUZ”
Aliagali üretici kadinlarla birlikte toprak verimliligi ve yönetimi üzerine degerlendirmelerde bulunduklarini belirten Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Toprak Bilimi ve Bitki Besleme Bölümü Ögretim Üyesi Doç. Dr. Bihter Çolak Esetlili, “Aliaga Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi ile birlikte çalismanin güzelligini yasadik. Ilerleyen dönemlerde de isbirligimizin artarak devam etmesini diliyoruz” dedi.
DOÇ. DR. MAHMUT TEPECIK: “BILGI PAYLASIMINI ÖNÜMÜZDEKI GÜNLERDE DE SÜRDÜRECEGIZ”
Üretim ve ziraat konularinda üretici kadinlari bilgilendirmek için bir araya geldiklerini ifade eden Doç. Dr. Mahmut Tepecik, “Özellikle iyi tarim uygulamalari hakkinda bilgilerimizi paylastik. Rektörümüz Sayin Prof. Dr. Necdet Budak hocamizin da daha önceki ziyaretleriyle sayesinde bilgi paylasimini önümüzdeki günlerde de sürdürecegiz. Zirai anlamda elimizden gelen tüm katkilari yapmaya çalisacagiz. Etkinligin gerçeklesmesinde emegi geçen Aliaga Belediyesi’ne tesekkür ediyorum” dedi.
ALIAGALI KADIN ÇIFTÇILERDEN TESEKKÜR
Aliagali kadin çiftçiler olarak dogal tarim yapmak için yola çiktiklarinin altini çizen Aliaga Kadin Girisimi Üretim ve Isletme Kooperatifi Baskani Berrin Argunhan, “Ilk etapta organik tarim nasil yapilir onu ögrendik. Topragi tanimanin, topragin yapisini bilmenin dogal ve saglikli bir tarim yapmak için çok önemli oldugunu fark ettik. Bu anlamda Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nin ve Aliaga Belediyesi’nin bizlere verdigi destege çok tesekkür ediyoruz” dedi.