ALIAGALI KADINLAR ISTANBUL SÖZLESMESINDEN VAZGEÇMIYOR

Aliaga Demokrasi Meydani'nda bir araya gelen kadinlar 25 Kasim Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele Günü dolayisyla basin açiklamasi yaptilar.

Gündem 25.11.2021 18:56:35 0
ALIAGALI KADINLAR ISTANBUL SÖZLESMESINDEN VAZGEÇMIYOR
Demokrasi Meydani'nda  toplanan  ve ellerinde ''Kadin Cinayetleri Politiktir'', ''Istanbul Sözlesmesi Yasatir'', ''Yasasin Kadin Dayanismasi'' dövizleri  tasiyan Aliagali Kadinlar basin açiklamasi yapti. Yaptiklari basin açiklamasinda yasanan kadin cinayetlerine, yoksulluga vurgu yapan kadinlar , siddeti durdurmak için mücadele etmeye devam edeceklerini ve Istanbul Sözlesmesi'ni yeniden kazanacaklarini ifade ettiler. Sik sik ISTANBUL SÖZLESMESI BIZIM  VAZGEÇMIYORUZ,KADIN YASAM ÖZGÜRLÜK,SUSMUYORUZ KORKMUYORUZ ITAAT ETMIYORUZ slogani atan kadinlar açiklamanin ardindan dagildi.
Aliagali Kadinlar tarafindan yapilan basin açiklamasinin tamami ise söyle;
Basina ve Kamuoyuna
Ülkemizde kadina yönelik siddet, taciz, tecavüz ve kadin cinayetleri her yil katlanarak artiyor. AKP hükümetinin kadin düsmani politikalari, devletin siddeti önleyecek mekanizmalari harekete geçirmemesi, erkek egemen yargi kararlari, kriz ve pandeminin kadin emegi sömürüsü açisindan firsata dönüstürülmesi ve artan yoksulluk sonucu kadinlar evde, iste, sokakta, kampüste her yerde siddetin türlü biçimlerine maruz kaliyor.
Gerici odaklar eliyle, erkek egemen sistem derinlesmekte, kadinlarin esitlik haklarina saldirilmakta, yargi ve medya eliyle kadina yönelik siddet mesrulastirilarak, pekistirilmektedir. Iktidarin nefret dili sokaklara yansimakta, körüklenen ayrimcilik ve esitsizlikler sonucu “güçsüz” gösterilen kadinlar sokak ortasinda samuray kiliçlariyla katledilmektedir. 
Bu yil Aliaga'da bir kadin arkadasimizin ugradigi siddet kameralara yansidi, güpegündüz çalistigi is yerine elinde silahla gelen oglu tarafindan bir kadin katledilmek istendi. Her bir siddet olayinin ardindan sokaklara çikan bizler haykirdik, "kadina yönelik siddetle mücadelede en önemli aracimiz Istanbul Sözlesmesi'nden vazgeçmiyoruz", "ilçemizde kadinlarin kendini güvene alabilecegi kadin konuk evi açilsin" dedik. Imzalar topladik, hem yerel yönetimlere hem de hükümete seslendik. Bizlerin yasamini tehlikeye atan uygulamalardan vazgeçin, önlem alin, engelleyin dedik. Sesimizi duymak istemeyen hükümet ve onun ortaklari her siddet olayini münferit, Istanbul Sözlesmesi'ni savunan kadinlari ise hedef göstermeye devam etti.

KADIN CINAYETLERI POLITIKTIR
Kadinlar olarak fiziksel ve psikolojik siddetin yaninda 25 Kasim Kadina Yönelik Siddetle Mücadele ve Dayanisma Gününü agir bir ekonomik çöküsün ortasinda, yoksulluk kamburu sirtimizda büyür, geçim imkansizlasir, issizlik korkusu bir karabasan gibi üstümüze çökerken karsiliyoruz.  Evdeki siddet, sokaktaki siddetle, isyerindeki siddet, siyasetteki siddetle iç içe artiyor, iktidarin kadinlarin haklarini her gün tirpanlayan hamleleriyle pervasizlasiyor, önlemsizligin ve cezasizligin yarattigi tesvik iklimi kadina yönelik siddeti vahsilestiriyor. Ekonomik sorunlar, geçim derdi, en temel ihtiyaçlarin bile karsilanamaz hale gelisinin en büyük yükünü sirtlanan kadinlar, yoksulluk ve çaresizlik girdabinda çikissizliga mahkûm ediliyor.Yerel ve mülki amirler tarafindan uygulanmayan, uygulanmasi engellenen 6284 Sayili Kanunda degisiklik, bosanmalarda arabuluculuk, nafaka hakkinin kisitlanmasi, 5. Yargi Paketiyle çocuk ve kadinlarin can güvenligini tehdit eden yeni yasal düzenlemeler gündeme getiriliyor. Kadin katillerinin, siddet faillerinin yargilamalarinda iyi hal ve haksiz tahrik indirimleri uygulanirken, hayatini savunan kadinlara devlet ve erkek egemen yargi adeta intikam alircasina saldiriyor. 
Öldürülüyoruz, geleceksiz birakiliyoruz, siddete ugruyoruz, haklarimiz ve hayatlarimiza yönelik saldirilar gittikçe artiyor. Tüm bu karanlik tablonun ortasinda yarin degil simdi, yalniz degil hep beraber mücadele etmekten vazgeçmiyoruz. Ekmegin küçüldügü, siddetin büyüdügü bu karanlik tablo, milyonlarca kadini ayni sorunlarin tarafi haline getiriyor. Kadinlarin “artik yeter” duygusu büyüyor. Çare arayisi, mücadele egilimi güçleniyor. Birlik olmak, dayanismak, bulusmak, tepki göstermek, yan yana gelmek artik hayatta kalmanin tek çikar yolu. Iste bu yüzden buradan bir kez daha hatirlatalim; Biz kadinlar, dayanismadan, mücadeleden, Istanbul Sözlesmesi’nden vazgeçmedik, vazgeçmeyecegiz. O sözlesme yeniden yürürlüge girecek, biz kalacagiz siz gideceksiniz. Bu 25 Kasim sürecinde mahallelerden isyerlerine, okullardan yurtlara, evlerden kent meydanlarina yaptigimiz bulusmalar, yürüttügümüz tartismalar, yan yana gelen kadinlarin öfkesi bir kez daha gösterdi ki kadinlar hayatlarinin iplerini kimsenin eline vermeye, haklarinin bir tekinden bile vazgeçmeye niyetli degil. Evde okulda, kampüste, sokakta, isyerlerinde, fabrikalarda bizleri hapsetmeye çalistiginiz karanliga teslim olmayacagiz. 
ISTANBUL SÖZLESMESISÖZLESME BIZIM VAZGEÇMIYORUZ
KADIN YASAM ÖZGÜRLÜK
SUSMUYORUZ KORKMUYORUZ ITAAT ETMIYORUZ
ÇOCUK ISTISMARINI AKLATMAYACAGIZ
KRIZIN YÜKÜ PATRONLARA
GÖRÜNMEYEN EMEK SESINI YÜKSELT
YASASIN KADIN DAYANISMASI
KADINLAR ARTIK SUSMAYACAKLAR SUSMAYACAKLAR SUSMAYACAKLAR



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °