ALIAGALI SEHIT OGUZ ÖZGÜR ÇEVIK SEHADETININ 3.YILINDA UNUTULMADI

ALIAGALI SEHIT OGUZ ÖZGÜR ÇEVIK SEHADETININ 3.YILINDA UNUTULMADI

ALIAGALI SEHIT OGUZ ÖZGÜR ÇEVIK SEHADETININ 3.YILINDA UNUTULMADI

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde, bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdigi çatismada sehit düsen Aliagali Piyade Yüzbasi Oguz Özgür Çevik üçüncü sehadet yil dönümünde anildi.

Aliagali Piyade Yüzbasi Oguz Özgür Çevik, 20 Ekim 2016'da, Hakkari'nin Çukurca ilçesi Hisar Dagi'nda bölücü terör örgütü PKK üyeleriyle girdigi çatismada sehit düsmüstü. Çevik'in sehit olmasinin üzerinden üç yil geçerken, sehit yüzbasi için anma töreni düzenlendi.

Anma programi Sehit Oguz Özgür Çevik'in Aliaga Sehitliginde bulunan kabir ziyareti ile basladi. Sehitlikte yapilan dualarin ardindan Tüpras Halk Egitimi Merkezi'nde program yapildi. Aliaga Sehit Oguz Özgür Çevik Anadolu Lisesi ögretmen ve ögrencileri tarafindan düzenlenen program saygi durusunda bulunulmasi, Istiklal Marsinin hep bir agizdan okunmasi ve ‘Sehitler Tepesi Bos Degil’ isimli video gösterimi ile basladi.

Yogun ilgi gören programa Aliaga Kaymakami Kazim Tekin, Garnizon Komutani Albay Faruk Altun, Belediye Sirketi Yönetim Kurulu Baskani Mehmedali Özkurt, Aliaga Cumhuriyet Bassavcisi Hikmet Salman, Ilçe Emniyet Müdürü Yasin Ugurtas, Ilçe Jandarma Komutani Yarbay Rifki Kulaksiz, Aliaga Müftüsü Süleyman Demiryürek, Ilçe Milli Egitim Müdürü Erdal Bayhan, sehidin ailesi, siyasi parti temsilcileri, belediye meclis üyeleri, ögretmenler ve ögrenciler katildi. 

SEHIT OGUZ ÖZGÜR ÇEVIK ANADOLU LISESI MÜDÜRÜ ÖNDER ERDURMUS: “NICE OGUZ ÖZGÜR ÇEVIK’LER YETISTIRMEK IÇIN YILMADAN ÇALISACAGIZ”

Programin açilis konusmasini Sehit Oguz Özgür Çevik Anadolu Lisesi Müdürü Önder Erdurmus yapti.  Vatanin tarihe sigmayan kahramanlarin omuzlarinda yükselmeye devam edecegini ve sonsuza kadar var olacagini belirten Erdurmus, Necip Türk Milletini, bu kadim devleti Allah’in izniyle hiçbir güç yikamayacaktir. Bizlerde egitimciler olarak milli bir suura sahip olan, her kosulda vatanina milletine sahip çikan, gerekirse bu ugurda gül bahçesine girercesine sehadete yürüyen nice Oguz Özgür Çevik’ler yetistirmek için yilmadan yorulmadan çalisacagiz” dedi. Sehit Oguz Özgür Çevik’in kardesi Ebru Çevik Akyürek ise yaptigi konusmada Sehit Oguz Özgür Çevik’in hayatindan kesitler aktardi.

Konusmalarin ardindan ögrenciler Sehit Oguz Özgür Çevik için yazdiklari siirleri ve kompozisyonlari okudu. Sehit Oguz Özgür Çevik’in en sevdigi türkü sahnede seslendirildi, dualar edildi. Program, Sehit Yüzbasi Oguz Özgür Çevik Anadolu Lisesi’nde ani defterinin imzalanmasi ve yemek hayri ile son buldu.