ALIAGALILAR GÜZELHISAR KESKEK SENLIGI'NDE BULUSTU

ALIAGALILAR GÜZELHISAR KESKEK SENLIGI

Bu yil 22'ncisi düzenlenen 'Güzelhisar Keskek Senligi' ne Aliagalilar yogun ilgi gösterdi.


Kent merkezi ve çevre mahallelerden gelen yüzlerce Aliagali, bu yil 22’ncisi gerçeklestirilen ‘Güzelhisar Keskek Senligi’nde bulustu. Tarihi Güzelhisar Mahallesi’ne akin eden vatandaslar, bir yandan mahalle sakinleri tarafindan yapilmis keskegi tadarken bir yandan da güzel havanin tadini çikardi.

Dügün, cenaze, asker ugurlama gibi toplumsal katilimin yüksek oldugu günlerde hayir için yapilan keskek gelenegi Aliaga’nin en eski yerlesim yerlerinden olan Tarihi Güzelhisar Mahallesi’nde yasatiliyor.

Güzelhisar Sosyal Tesisleri’nde sölen havasinda geçen keskek senliginde vatandaslara Güzelhisar Mahalle Muhtarligi ve mahalle sakinleri tarafindan imece usulü ile yapilan keskek ikrami yapildi. Yogun ilginin oldugu senlige Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Ilçe Jandarma Komutani Yüzbasi Yusuf Can Gökgöz, Ilçe Emniyet Müdürü Mehmet Balikçioglu, Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr. Erdogan Akyüz, muhtarlar, siyasi partilerin yöneticileri, STK temsilcileri, kurum müdürleri ile çevre ilçelerden vatandaslar katildi.


Senlik alaninda yogun bir ilgi ile karsilanan Baskan Serkan Acar, vatandaslarin fotograf isteklerini geri çevirmedi. Özellikle çocuklarla yakindan ilgilenen Baskan Serkan Acar, senlikte gösteri yapan halk oyunlari ekibiyle de karsilikli zeybek oynadi.