Almanya ve Ingiltere'de çok sayida gözalti

Almanya ve Ingiltere

Almanya hükümetin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin yayilmasini önlemek için aldigi önlemlerini protesto gösterilerinde çok sayida kisi gözaltina alindi. Ingiltere'nin baskenti Londra'da da asi ve Kovid-19 önlemleri karsitlari protesto g

Kovid-19 tedbirlerini protesto etmek için binlerce kisi kent merkezinde toplandi ve izinsiz yürüyüs yapmak istedi.

Eylemde çogu kisi maske ve mesafe kurallarina ve polisin dagilmalari yönünde çagrilarina uymadi.

Polisin kapattigi yoldan geçmek isteyen göstericilerle polis arasinda arbede yasandi. Polis göstericilere karsi biber gazi, cop ve tazyikli su kullandi. Göstericiler ise polise sise atti ve gazetecilere saldirdi.

Çok sayida kisinin gözaltina alindigi gösteriye 10 bin kisi katildi.Baskent Berlin’de de asiri sagcilar Kovid-19 tedbirlerini protesto etti.

Kent merkezindeki Brandenburg Kapisi'nin önünde toplanan 200 kisi yogun güvenlik önlemlerinin alandan Federal Meclise dogru yürüyüse geçti. Polis, maske ve mesafe kurallarina uyulmadigi gerekçesiyle eylemi sonlandirdi.

Göstericiler daha sonra polis esliginde alandan çikarildi. Bu sirada birçok kisi gözaltina alindi.

Sol gruplar da karsit gösteri düzenledi. Karsit gösteride, "Korona inkarcilar mahallemizden çiksin" seklinde pankart ve asiri sagcilar aleyhine sloganlar atildi.

Iki gösteri de olaysiz sona erdi.

Ingiltere’nin baskenti Londra’da da asi ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri karsitlari protesto gösterisi düzenledi. Protestocular Hyde Park Corner'da bir araya geldi.

Güvenlik güçleri yürüyüs sirasinda bazi göstericileri gözaltina aldi. (AA)