ALTINOVA'NIN TARIHI KADI CAMII'NE SON DOKUNUSLAR

Ayvalik Kaymakami Gökhan Görgülüaslan, Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, Altinova'dan sorumlu Baskan Yardimcisi Ethem Vardi ve Belediye Fen Isleri Müdürü Güney Ulus'tan olusan heyet restorasyon çalismalari tamamlanmak üzere olan tarihi Kadi Ca

Yerel 10.05.2021 16:42:43 0
ALTINOVA

Geçtigimiz yillarda baslayan “Altinova Kadi Cami Koruma ve Çevre Düzenlemesi” projesinde artik detaylara gelindigini belirten Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin çalismalarin Ayvalik Belediyesi Fen Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan titizlikle takip edildigini hatirlatti. Restorasyon çalismalarinda gelinen son durumu yerinde görmek amaciyla Kaymakam Görgülüaslan ile birlikte Kadi Camii’nde incelemelerde bulunan Baskan Ergin, Kadi Camii’ne çok degerli bir mimari eser olarak sahip çikildigini ve gelecek kusaklara emanet edilecegini söyledi.

Ayvalik Kaymakami Gökhan Görgülüarslan öncülügünde, Güney Marmara Kalkinma Ajansi destegiyle caminin yeniden ayaga kaldirilmasinin mutlulugunu yasadiklarini belirten Baskan Ergin, “Yapimi 1300’lü yillara dayanan ve her dönemde çesitli mimari düzenlemeler geçiren caminin minaresinde geçtigimiz yillarda genis çapta çatlaklarin olusmasinin ardindan camiyi ayaga kaldirmak için gerekli girisimlerde bulunulmustu. Restorasyon, restitüsyon projelerinin kuruldan onay almasinin ardindan çalismalara zaman kaybedilmeden baslanmisti. Projenin tamamlanmasinda artik adim adim sona dogru yaklasiyoruz” dedi.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °