ALTO DIJITAL EHLIYET HIZMETI YETKISINI ALDI

Aliaga Ticaret Odasi (ALTO), Il Odalari bünyesinde gerçeklestirilen Sayisal Takograf (Dijital Ehliyet) hizmeti yetkisini aldi. Artik bu islemler Aliaga Ticaret Odasi'nda gerçeklestirilebilecek.

Yerel 7.12.2021 11:07:30 0
ALTO DIJITAL EHLIYET HIZMETI YETKISINI ALDI
Yük veya yolcu tasima sektöründe dijital ehliyet olarak anilan sayisal takograf karti hizmeti yalnizca il merkezlerinde, il odalarinda karsilaniyordu. Taleplerimiz dogrultusunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi ile Ulastirma ve Altyapi Bakanligi arasinda imzalanan protokol ile artik ALTO’da da bu hizmet verilmeye baslandi. ALTO bünyesinde gerçeklestirilecek olan hizmet kapsaminda isletmelerin, sayisal takograf için il merkezlerine gitmelerine gerek kalmadi.

ALTO Baskani Ömer Ertürk, “Lojistik ve servis isiyle istigal eden üyelerimize hizmet vermek için bir süredir talep edip yakin takibini gerçeklestirdigimiz, sayisal takograf yani dijital ehliyet ile ilgili talebimiz TOBB ve Ulastirma ve Altyapi Bakanligimiz nezdinde kabul görerek izinlerini almis bulunmaktayiz. Sayisal takograf kartinin yenilenmesi ve alinmasi bundan önce yalnizca il odalari tarafindan gerçeklestirilmekteydi ve üyelerimiz bu hizmeti alabilmek için zaman ve emek kaybina ugruyorlardi.  Zamanin en önemli sermaye haline geldigi günümüz ekonomisinde hayata geçirdigimiz bu hizmet ile üyelerimize büyük kolaylik saglamis olduk.  Oda olarak girisimlerimiz sayesinde artik bölgemizde bu konuda faaliyette bulunan tüm üyelerimiz veya üyemiz olmayan isletmeler sayisal takograf islemlerini yani dijital ehliyet yenilemelerini odamizda yapabilecekler. Bu vesileyle, basta Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Baskanimiz Rifat Hisarciklioglu’na, Yönetim Kurulumuza, Meclis Üyelerimize ve Meslek Komitemize tesekkür ediyor, yeni hizmetimizin bölgemize hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °