Tarih: 10.02.2022 10:54

ALTO'DA ÜCRETSIZ MAKINE BAKIMCI EGITIMI BASLADI

Facebook Twitter Linked-in

Mesleki egitim almak isteyen vatandaslarin egitilmesi ve belgelendirilmesi ile özel sektörün ihtiyaç duydugu nitelikli insan gücünün yetistirilmesinin hedeflendigi egitim programinin ilki 14 kursiyerin katilimiyla teorik ve uygulamali olarak hayata geçti.

Aliaga Habas Hamdi Basaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Makine Teknolojisi Alan Sefi Zafer Orak’in görev aldigi egitim programinin ilk dersine Aliaga Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Yönetim Kurulu Baskani Ömer Ertürk, Meclis Baskani Adnan Saka ve Aliaga Habas Hamdi Basaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardimcisi Melike Cantopcu’da katildi.

‘ALIAGA TICARET ODASI OLARAK MESLEKI EGITIME BÜYÜK ÖNEM VERIYORUZ’

Egitim programinin açis konusmasini gerçeklestiren Aliaga Ticaret Odasi Baskani Ömer Ertürk, “Projenin tüm paydaslarina tesekkürlerimi sunuyorum. Uzun zamandir heyecanla bekledigimiz projenin baslangicini gerçeklestirdigimiz için çok mutluyuz. Kursiyerler olarak meslek edinmenin ve belgeli olarak bir meslek sahibi olmanin avantajini benimseyerek bu projeye katilmanizi çok degerli buluyoruz. Biz Aliaga Ticaret Odasi olarak mesleki egitime büyük önem veriyoruz. Çünkü, hem sanayinin ihtiyaçlarina cevap verecek nitelik ve donanimda insan kaynagi yetistirilmesinin hem de var olan insan kaynagimizin ihtiyaç olan alanlarda egitilerek istihdam edilmesinin ortaya çikaracagi faydayi saglamak istiyoruz. Böylece her iki tarafin sorunun ortadan kalkmasi için çalismaya devam edecegiz. Bizim tek istegimiz vatandaslarimizin projeye katilim saglamalari ve yetistirdigimiz insanlarin da bölgede yer alan fabrikalarda istihdam edilmeleri. Hem istihdam açisindan hem de nitelikli personel yetistirmek açisindan çok önemli olan projenin hayirli ugurlu olmasini diliyorum” dedi.


‘NITELIKLI ISGÜCÜNÜN EN ÖNEMLI AKTÖRÜ MESLEKI EGITIMDIR’

Aliaga Ticaret Odasi Meclis Baskani Adnan Saka ise, Kursiyerlere ortaya çikan bu egitim ve belgelendirme firsatini degerlendirdikleri için tebrik edip basarilar dileyerek konusmasina söyle devam etti: “Gelisen ve degisen dünya sartlarina hizlica ayak uydurabilmek için nitelikli isgücü büyük önem arz etmektedir. Nitelikli isgücünün en önemli aktörü ise mesleki egitimdir. Biz Oda olarak ilçemizde mesleki egitimin gelismesi için geçmisten buyana çalismalar içinde olduk. Ilçemizin ana omurgasini olusturan sanayi sektörünün en temel sorunlari arasinda nitelikli ara personel sikintisi yer aliyor. Bazi vatandaslarimiz da is bulmakta zorlaniyor. Özellikle Aliaga ve bölgemizdeki sanayi kuruluslari mesleki egitim alaninda egitim almis nitelikli personellere istihdam imkâni sagliyor. Baslattigimiz projenin her iki tarafa da fayda getirecegine inaniyoruz. Projenin herkese hayirli olmasini diliyor ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum.”

EGITIM SÜRESI 5 GÜN BOYUNCA TOPLAM 40 SAAT OLACAK

Ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite mezunu olan kisiler basvurabilecek ve egitim süresi günde 8 saat olmak üzere 5 gün boyunca toplam 40 saat olacak. Egitimi basari ile tamamlayan adaylar daha sonra makine bakim alaninda mesleki yeterlilik sinavina girerek sinavda basarili olmalari halinde yine ücret ödemeden belgeyi almaya hak kazanacaklar. Mesleki egitim ve belgelendirme sürecini kapsayan projeye katilmak isteyen vatandaslar basvuru ve detaylar için Aliaga Ticaret Odasi ile iletisime geçebilecekler.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —