ALTO'DAN ALIAGALI GENÇLERE MESLEKI EGITIM VE BELGE FIRSATI

Aliaga Ticaret Odasi (ALTO) ve Aliaga Habas Hamdi Basaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasinda, is dünyasinin ihtiyaç duydugu nitelikli insan gücünün yetistirilmesi ve kent genelinde is arayan vatandaslara mesleki egitim verilerek mesleki yeterlilik

Yerel 23.12.2021 10:55:28 0
ALTO

Aliaga Ticaret Odasi (ALTO) ve Aliaga Habas Hamdi Basaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasinda, is dünyasinin ihtiyaç duydugu nitelikli insan gücünün yetistirilmesi ve kent genelinde is arayan vatandaslara mesleki egitim verilerek mesleki yeterlilik belgesi almalari amaciyla protokol imzalandi.

Mesleki egitim almak isteyen vatandaslarin egitilmesi ve belgelendirilmesi ile özel sektörün ihtiyaç duydugu nitelikli insan gücünün yetistirilmesini amaçlayan projenin tanitim toplantisi basin mensuplarinin katilimiyla gerçeklesti.

Toplantiya Aliaga Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskani Ömer Ertürk, Meclis Baskani Adnan Saka, Yönetim Kurulu Baskan Vekili Hamdi Erdem ve çok sayida basin mensubu katildi.

ÜCRETSIZ MAKINE BAKIM EGITIMI VE MESLEKI YETERLILIK BELGESI FIRSATI

Toplantinin açis konusmasini gerçeklestiren Aliaga Ticaret Odasi Baskani Ömer Ertürk, Makine Bakim alaninda mesleki egitim kursu ve ardindan mesleki yeterlilik belgesi (MYB) sinavini içeren protokolün, makine bakim alanini meslek edinmek isteyen veya makine bakim alaninda egitim almis ancak belgesi olmayan kisilerin herhangi bir ücret ödemeden bu belgeyi almasi için; egitim almalari, sinava girmeleri ve belge almalari avantajlarini kapsayacagini açikladi.

EGITIM SÜRESI 5 GÜN BOYUNCA TOPLAM 40 SAAT OLACAK

Projeyle, sanayi sektöründe ihtiyaç olan nitelikli ve mesleki yeterlilik belgeli personelin yetistirilmesine destek olmak ve meslek sahibi olmayan kisilere ücret ödemeden meslek kazandirmayi amaçladiklarini ifade eden Baskan Ertürk, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversite mezunu olan kisiler basvurabilecek ve egitim süresi günde 8 saat olmak üzere 5 gün boyunca toplam 40 saat olacak. Egitimi basari ile tamamlayan adaylar daha sonra makine bakim alaninda mesleki yeterlilik sinavina girerek sinavda basarili olmalari halinde yine ücret ödemeden belgeyi almaya hak kazanacaklar. Mesleki egitim ve belgelendirme sürecini kapsayan projeye katilmak isteyen vatandaslarimiz, basvuru ve detaylar için Odamizla iletisime geçebilirler” dedi.


‘Meslek, kültürümüzde altin bileziktir’ diyen Baskan Ertürk, Meslegi olmayan kisilerin vasifsiz olarak istihdaminin hem zor oldugunu hem de çalisma kalitesini düsürebildigini belirterek; “Meslek ögrenmek, hele de yeni yetisen gençlerimizin bir meslek sahibi olmasi ve tehlikeli ve çok tehlikeli mesleklerden bir kismi için mesleki yeterlilik belgesi alma konusuna büyük önem veriyoruz. Çünkü kentimizin ve ülkemizin kalkinmasi katma degerli, yüksek teknolojili ürün üretmeden geçiyor. Katma degerli ürün üretmenin pek çok parametresi var ve bu parametrelerden biri de nitelikli, isini iyi bilen çalisanlarin olmasi. Isletmelerimizin ve firmalarimizin en önemli ihtiyaçlari arasinda bulunan nitelikli personelin yetistirilmesi ve is yasamina kazandirilmasi noktasinda araliksiz olarak çalismaya devam ediyoruz. Bu vizyon dogrultusunda 2016 yilindan bu yana düzenledigimiz mesleki yeterlilik belgesi sinavlarinda 2078 isçimiz basarili oldu ve kendilerini belgelendirdik. Yine bu projemiz ile basarili kursiyerlerimize mesleki yeterliliklerini ücretsiz olarak belgeleme imkani sunuyoruz. Yetkilendirilmis belgelendirme kuruluslari tarafindan verilen belgeler de kursiyerlerimize is bulma konusunda avantaj saglayacaktir” diye konustu.

Gelecege emin adimlarla ilerleyebilmemiz için vatandaslarimizin, isletmelerimizin ve mesleki egitim veren kurumlarimizin entegre halde çalismasinin önemine dikkat çeken ALTO Baskani Ömer Ertürk, “Bugün halis duygularla baslayacagimiz projemizin gelecek güzel sonuçlarla kartopu etkisi olusturarak daha da ileriye gitmesini umuyor; protokolümüzün herkes için hayirli olmasini diliyorum. Protokole olan katkilarindan dolayi Habas Hamdi Basaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sayin Reha Ünlüeroglugil ve emegi olan herkese tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

‘BU GÜZEL FIRSATIN GENÇLER TARAFINDAN MUTLAKA DEGERLENDIRILMESI GEREKIYOR’

ALTO Baskani Ömer Ertürk’ün konusmasinin ardindan söz alan Aliaga Ticaret Odasi Meclis Baskani Adnan Saka, Sanayinin ihtiyaçlarina cevap verecek nitelik ve donanimda insan kaynagi yetistirilmesinin hem vatandaslara hem de sanayicilere fayda getirecegini dile getirerek, “Odamiz ve Habas Hamdi Basaran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin birlikteliginde, mesleki egitim almak isteyen vatandaslarimizin makine bakim alaninda egitilmesi ve belgelendirilmesi ile özel sektörün ihtiyaç duydugu nitelikli insan gücünün yetistirilmesini amaçlayan proje çok degerli. Egitim ve belgelendirme ücreti olmadan gerçeklesecek bu güzel firsatin gençler tarafindan mutlaka degerlendirilmesi gerekiyor” dedi.

Konusmasinda üretimin, dolayisiyla ülke ekonomisinin gelisimi için mesleki egitimin önem tasidigini belirten Saka, Mesleki egitim ülkenin ve gençlerin gelecegine bir yatirimdir. Günümüzde mesleksiz, vasifsiz bir kisinin is bulma olanagi giderek azaliyor. Özellikle Aliaga ve bölgemizdeki sanayi kuruluslari mesleki ve teknik egitim alaninda iyi egitim almis nitelikli personellere istihdam imkâni sagliyor. Gençlerimizin daha donanimli hale gelerek sanayiye dahil olmalari öncelikle kendilerine sonra da isletmelere ve firmalara önemli avantajlar saglayacaktir. Vatandaslarimizin bu avantaji realize etmek için yapmalari gereken sey; özenle ve inançla kendileri için sunulan bu imkana katilarak basarili olmalaridir. Devaminda basarili bir egitim sürecinin ardindan yetkilendirilmis belgelendirme kuruluslari tarafindan alacaklari belgeler is bulma konusunda avantaj sagliyor. Protokolün tüm paydaslar için hayirli olmasini diliyor ve emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” diye konustu. 

Basin toplantisi, basin mensuplarinin protokol ve gündemdeki gelismelerle ilgili sorularinin cevaplanmasinin ardindan sona erdi.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °