Tarih: 14.03.2021 10:21

ALTO'DAN KONTROLLÜ NORMALLESMEDE ÜYELERINE REHBERLIK

Facebook Twitter Linked-in

Aliaga Ticaret Odasi (ALTO) Yönetim Kurulu Baskani Ömer Ertürk ile gida grubu Meclis Üyeleri Himmet Ceyhan ve Ömür Öztürk, ‘Kontrollü Normallesme’ sürecinde koronavirüs vaka sayisini azaltmak için uygulanan ‘Dinamik Denetim Modeli’ çerçevesinde üyelerimize yapilan denetimlere katildi.

Denetimler kapsaminda Aliaga Ticaret Odasi (ALTO) çalisanlarindan olusan "Oda Denetim Ekibi", kademeli normallesme sürecinde ilçedeki restoran, unlu mamüller, lokanta gibi üye isletmeleri ziyaret ederek; temizlik, maske ve mesafenin yani sira alinmasi gereken tedbirler konusunda rehberlik faaliyeti yürüttü.

Üye isletmelere ALTO'nun hazirladigi afis ve brosürleri dagitan ekipler, isletme kapasitesine göre içeride olmasi gereken müsteri sayisindan HES Kodu sorgulamasina, masalar arasinda olmasi gereken mesafeden klima kullanimina kadar tüm kurallari hatirlatti.

Oda Denetim Ekibi yaptigi çalismada, ALTO tarafindan hazirlanan ‘koronavirüs salgininda uyulmasi gereken kurallar’ ile isletmelerin ön cephelerine asmalari gereken ilgili afisleri dagitti.

Denetim sonrasi kontrollü normallesme sürecini degerlendiren ALTO Yönetim Kurulu Baskani Ömer Ertürk, kontrollü normallesme sürecinin, aylardir sikinti çeken isletmeler ve kisitli sosyal hayat yasayan vatandaslar için çok güzel bir haber oldugunu ancak hayatin her alaninin normallesmesi için tüm kurallara uyulmasi gerektigini ve bu noktada herkesin birbirine karsi sorumlu oldugunu söyledi.

“Aliaga’da salginla mücadele devam ediyor. Bizde Aliaga Ticaret Odasi olarak isyerlerimize yönelik hem denetimler gerçeklestiriyoruz hem de üyelerimizin sorun ve sikintilari dinliyoruz. Kontrollü normallesme sürecinde oldukça temkinli olunmasini ve tedbirin elden birakilmamasini vurgulayan Ertürk, “Eger rehavete kapilirsak, vaka sayilarimiz artacak ve yeni kisitlamalar gelecektir. Bu da hem is yerlerimizin yeniden kapanmasina neden olacak hem de vatandaslarimizin sosyal hayatinin kisitlanmasina neden olacaktir. Bu nedenle tüm isletmelerimizi ve vatandaslarimizi kurallara uymaya davet ediyorum" dedi.

Baskan Ertürk,  kontrollü normallesmenin kalici hale gelmesi için isletme sahiplerinden, müsterilere, çalisanlardan, tedarikçilere kadar herkese sorumluluk düstügünü hatirlatarak, "Isletmelerimizin özellikle %50 kapasite kuralina uymasini istiyoruz. Bunun yani sira masa ve sandalye düzenleri, kisisel temizlik, maske ve HES kodu uygulamalari ile isletmelerimizin tedbirleri siki tutmasini rica ediyorum. Kurallara uyan isletmelerimize ve uyarilari dikkate alan halkimiza da tesekkür ediyorum. Ekiplerimiz, üyelerimize rehberlik hizmeti vererek alinmasi gereken tedbirleri hatirlatmaya devam edecek" diye konustu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —