Alzheimer Merkezi için imzalar atildi

Karsiyaka Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, en önemli projelerinden biri olan Alzheimer Merkezi için Türkiye Alzheimer Dernegi Izmir Sube Baskani Belgin Karavas ve Ege Geriatri Dernegi Baskani Prof. Dr. Sevnaz Sahin ile is birligi protokollerine imza atti

Yerel 10.08.2022 11:46:10 0
Alzheimer Merkezi için imzalar atildi

Karsiyaka Belediye Baskani Dr. Cemil Tugay, en önemli projelerinden biri olan Alzheimer Merkezi için Türkiye Alzheimer Dernegi Izmir Sube Baskani Belgin Karavas ve Ege Geriatri Dernegi Baskani Prof. Dr. Sevnaz Sahin ile is birligi protokollerine imza atti. 


EYLÜL’DE AÇILIYOR

Merkezi Eylül ayinda hizmete açmayi planladiklarini belirten Baskan Tugay “Çok degerli derneklerimiz ile Karsiyaka Belediyesi Alzheimer Merkezi’nin isletilmesi, hizmetlerin planlanmasi ve yürütülmesini düzenleyen is birligi protokollerimizi imzaladik. Bu kapsaminda, Alzheimer hastaligi konusunda toplumsal farkindalik yaratmaya, hastalar ve hasta yakinlarinin yasam kalitesini artirmaya yönelik çalismalar yapacak; tibbi danismanlik ve psiko-sosyal destek hizmetleri sunacagiz. Hasta, hasta yakinlari, bakicilar, gönüllüler ile saglik ve bakim profesyonellerine yönelik egitimler gerçeklestirecegiz. Protokollerimizin imzalanmasinda emegi geçenlere tesekkür ediyoruz” dedi. 


ÇOK YÖNLÜ HIZMET

Önemli oranda ileri yas nüfusun yasamini sürdürdügü Karsiyaka’da büyük bir ihtiyaca yanit verecek olan Karsiyaka Belediyesi Alzheimer Merkezi, Bahriye Üçok Mahallesi’nde insa edildi. 5 katli bina, 650 metrekarelik kullanim alaniyla hastalara ve yakinlarina hizmet verecek. Gündüz bakimevi olarak planlanan merkezde hastalarin sosyallesmesi için rehabilitasyon yapilacak ve yakinlari için de egitimler gerçeklestirilecek.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °