Tarih: 26.03.2022 15:18

"ANADOLU'NUN CEVHERI” IÇIN GERI SAYIM

Facebook Twitter Linked-in

Dogal tas ve mermer sektörünün dünyada en iyi üç fuarindan biri olan, Türk dogal tasinin dünyaya açilan kapisi Marble Izmir Uluslararasi Dogaltas ve Teknolojileri Fuari, 30 Mart-2 Nisan 2022 tarihleri arasinda sektörün profesyonellerini fuar Izmir’de bulusturacak.

“Anadolu’nun Cevheri” Marble Izmir, Avrupa, Asya ve Afrika kitalarinin bulusma noktasi olan liman kenti Izmir’de tüm dünyadan sektör temsilcilerini agirlamaya hazirlaniyor. Dünyanin en zengin mermer yataklarinin bulundugu Alp-Himalaya Kusagi’nda yer alan ülkemiz, dogal tas diyari konumunda bulunuyor. Marble Izmir, bu zenginligimizi Türkiye ve dünyanin dört bir yanina tanitirken, 2022 yili için de dogal tas ihracatinin can damari olmaya devam edecek. Bos yerin kalmayacagi fuarda, 1000’e yakin katilimci yer alacak.

IZMIR ESNAFINA MARBLE BAYRAMI

Dogal tas ve mermer sektörünü Izmir’de bulusturacak Marble, kent ekonomisine pozitif etki getirdi. 30 Mart 2022 Çarsamba günü baslayacak fuardan günler önce otellerde bos yer kalmadi. Fuar nedeniyle kente gelecek yerli, yabanci katilimci ve ziyaretçiler Izmir’de konaklayarak çevre esnaflara da Marble bereketini hissettirmeye basladi. 

41 ÜLKEDEN ZIYARETÇI GELIYOR

Katilimci firmalarla yapilan görüsmeler dogrultusunda Amerika ve Avrupa ülkeleri basta olmak üzere çok genis bir cografyada ziyaretçi çalismalari gerçeklestirildi. ABD, Orta Dogu ile Asya ve Avrupa bölgelerindeki ticari ataseliklerimiz ile is birligi gerçeklestirildi. Istanbul Maden Ihracatçilari Birligi (IMIB), Ege Maden Ihracatçilari Birligi (EMIB), Denizli Ihracatçilar Birligi (DENIB) ve Bati Akdeniz Ihracatçilar Birligi (BAIB) ile birlikte bir Alim Heyeti Programi düzenlendi.


Almanya, ABD, Arabistan, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, Bahreyn, Banglades, Belçika, Birlesik Arap Emirlikleri, Birlesik Krallik, Bosna Hersek, Brezilya, Bulgaristan, Cezayir, Etiyopya, Filistin, Güney Afrika, Hindistan, Irak, Ispanya, Israil, Italya, Katar, Kazakistan, Kirgizistan, Kolombiya, Kosova, Kuveyt, Letonya, Lübnan, Makedonya, Misir, Nepal, Pakistan, Slovakya, Tunus, Umman, Ürdün, Yunanistan’dan gelecek satin almacilar, Marble Izmir’de ihracata katkisi olacak anlasmalara imza atacaklar.  

SEKTÖRE DAIR HER SEY FUARDA OLACAK

Marble Izmir – 27. Uluslararasi Dogaltas ve Teknolojileri Fuari’nda; mermer, granit, traverten, oniks, limestone, diyabaz, andezit, bazalt, madencilik sarf malzemeleri, fabrika ve atölye sarf malzemeleri, madencilik makineleri, is makineleri ve agir ekipmanlar, fabrika ve atölye makineleri, çevre koruma, geri dönüsüm ve kazanim sistemleri, sektörel kuruluslar ve dergiler, sektörel bilgi islem ve yazilim firmalari, nakliye ve lojistik hizmetler, finansman ve kredilendirme hizmetleri, kamu ve resmi kurumlar, dernek, birlik ve STK’lari, medya kurum ve kuruluslari yer alacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —