Tarih: 28.12.2020 06:06

ANKARA-NIGDE OTOYOLU'NUN TAMAMI YARIN HIZMETE GIRIYOR

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaskani Erdogan'in katilimiyla birinci ve üçüncü kesimleri 4 Eylül'de törenle açilan Ankara-Nigde Otoyolu'nun, 113 kilometrelik otoyol ve 39 kilometrelik baglanti yollarindan olusan ikinci kesimi de yarin devreye alinarak, projenin tamami hizmet vermeye baslayacak. Böylece 4 saat 14 dakikalik yol 2 saat 22 dakikaya inecek.

Cumhurbaskani Erdogan'in video konferans yöntemiyle katiliminin beklendigi Ankara- Nigde  Otoyolu ikinci kesiminin açilisinin Ulastirma ve Altyapi Bakani  Adil Karaismailoglu tarafindan yerinde gerçeklestirilmesi planlaniyor.

Edirne'den Sanliurfa'ya uzanan otoyol aksinda önemli bir görev üstlenecek Ankara-Nigde Otoyolu'nun 113 kilometre otoyol ve 39 kilometre baglanti yoluyla toplam 152 kilometrelik ikinci kesimindeki çalismalar tamamlandi. Yolun, Ankara-Acikuyu Kavsagi arasinda kalan 119 kilometrelik ilk kesimi ile Alayhan ve Gölcük kavsaklari arasindaki 59 kilometrelik üçüncü kesimi 4 Eylül'de düzenlenen törenle hizmete açilmisti.

TOPLAM 330 KILOMETRE

Edirne'den baslayarak, Istanbul ve Ankara üzerinden Güneydogu'ya kadar uzanan otoyolun kesintisiz saglanmasinda önem arz eden ve 275 kilometre ana gövde, 55 kilometre baglanti yolu olmak üzere toplam 330 kilometre uzunlugunda olan Ankara-Nigde Otoyolu, uluslararasi erisimin yani sira ticari ve turistik ulasimi da kesintisiz hale getirecek.

4 SAATLIK YOL 2 SAATE INECEK

Yap-islet-devret modeliyle insa edilen otoyolla, yillik 127 milyon 551 bin litre yakit tasarrufu ve karbon emisyonunda 318 milyon 240 bin kilogram azalma saglanacak. Güvenli seyahat imkaniyla 4 saat 14 dakikalik mesafeyi 2 saat 22 dakikaya indirecek Ankara-Nigde Otoyolu, böylece bölge sanayisinin gelismesine de katki verecek.

Otoyol, 1985 yilinda Dünya Miras Listesi'ne dahil edilen Göreme Milli Parki, Derinkuyu Yeralti Sehri, Kaymakli Yeralti Sehri, Karlik Kilisesi, Aziz Theodore Kilisesi, Karain Güvercinlikleri ve Soganli Arkeolojik Alani gibi turizm merkezlerine de ulasimi kolaylastiracak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —