Tarih: 28.12.2020 06:06

Ankaragücü yöneticileri Ekrem Imamoglu'nu Ziyaret Etti

Facebook Twitter Linked-in

Istanbul Büyüksehir Belediye (IBB) Baskani Ekrem Imamoglu, Saraçhane merkez binadaki makam odasinda, ilk olarak MKE Ankaragücü yönetim kurulu üyelerini agirladi. Baskan vekili Metin Akyüz’den Ankaragücü’nün 1910 yilinda kuruldugu ve 1920’de Ankara’ya tasindigi bilgisini alan Imamoglu, saskinligini, ‘‘Ankaragücü’nün köklü bir kulüp oldugunu biliyordum ama Istanbul’da kuruldugunu bilmiyordum. Daha da manevi olmus’’ sözleriyle dile getirdi.

Imamoglu’na, Ankaragücü atkisi, futbolcularin imzaladigi ve arkasinda ‘‘Ekrem Imamoglu’’ yazan 06 numarali forma ile sari-lacivert renklerde tespih hediye edildi. Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Imamoglu, ‘‘Iyi bir forma koleksiyonum var. Bunu da oraya koyacagim. Ankaragücü taraftarina da benden selam söyleyin. Seviyorum yani.

Takimini bu kadar seven, hiç terk etmeyen… Tutku önemli bir sey. Beni de ayakta tutan da tutku. Benim tutkum da Istanbul, vatanimiz, milletimiz. Hepimizin tutkusu öyle. Allah, her takima nasip etsin öyle bir taraftar toplulugunu’’ seklinde konustu.

ÖNCE SPOR, SONRA SENDIKA TEMSILCILERIYLE BIR ARAYA GELDI
Ankaragücü ziyaretinin ardindan Imamoglu’nun ikinci konuklari DISK, KESK, TMMOB ve TTB’den olusan 1 Mayis komitesi oldu. Imamoglu, komiteyi, ‘‘30 Nisan’da, Beylikdüzü’nde yaptigimiz gibi, çalisanlarimizi mesai saati bitiminde avluya toplayacagiz. Onlarin 1 Mayis’larini kutlayacagiz. IBB’de subesi olan tüm sendikalari da davet edecegiz’’ sözleriyle karsiladi. Komite adina söz alan DISK Genel Baskani Arzu Çerkezoglu, ‘‘1 Mayis meydani, tarihsel olarak Taksim Meydani’dir’’ diyen Çerkezoglu, bu taleplerinin karsilik bulmadigini belirtti. Çerkezoglu, ‘’2013’ten bu yana yasakçi bir tutum söz konusu. Bu yasagi asmak adina Istanbul Valisi ile görüsmeler yaptik ama sonuç alamadik.

Sonuç olarak Bakirköy’deki pazar alaninda kutlayacagiz. 1 milyona yakin katilim bekliyoruz. Hazirliklarimizi bu yönde yapiyoruz. Isçilere, emekçilere yakisir bir 1 Mayis kutlamak istiyoruz. Sizi de, 1 Mayis’ta aramizda görmek istiyoruz. Sizi davet etmek için geldik. Sali günü burada yapacaginiz etkinlik de önemli. Bizler de burada olacagiz ve katki sunacagiz. Türkiye’nin normallesmesi açisindan da 1 Mayis önemli. Ulasimla ilgili kolaylastirici tedbirler konusunda desteginizi bekliyoruz. Sendikalar ve partiler disinda birçok vatandasimiz da bagimsiz olarak geliyor alana. Bu anlamda sizin IBB olarak kolaylastiriciliginiz önemli’’ dedi.

‘‘1 MAYIS’TA BAKIRKÖY’DE OLACAGIM’’
1 Mayis’in önemli bir gün oldugunu kaydeden Imamoglu, ‘’1 Mayis’in hak ettigi ortama kavusmasi için çalisiriz. 1 Mayis’a 1 hafta kala degil, belki 6-7 ay öncesinden oturup konusmak, tartismak, sohbet etmek, belki içine valiligi ve diger unsurlari da katarak Istanbul adina, emegin senligi, söleni ayni zamanda da sorunlarin hatirlandigi, aksettirildigi bir gün olmasi lazim. Bu, demokrasi aslinda. Demokrasinin en canli alanlarindan bir tanesi oluyor 1 Mayis. Belediye öncesi siyasi dönemim baslayinca 1 Mayis’in tadina varmis bir kisiyim. Hem mesajlarini hem ortamini yasamis birisiyim. Orada emek adina manevi bir süreç yasaniyor. Bunu, topluma da iyi anlatmamiz gerekiyor. Baska türlü anlamlar yükleniyor ve toplum bundan olumsuz etkileniyor.

Toplum da ‘‘Evet, 1 Mayis buymus’’ dediginde, bir bakmissiniz topyekun Istanbul’da herkesin çoluk katildigi bir ortama da dönüsebilir. Bunu çalismaliyiz. Kalan günler içinde elimizden ne gelirse yapariz. Sizlere destek olma adina, bir bölümünde mutlaka sizlerle olmaya çalisacagim, olacagim’’ diye konustu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —