Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi kademeli normallesme genelgesini elestirdi

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi kademeli normallesme genelgesini elestirdi

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odalari Birligi ( AESOB ) Baskani Adlihan Dere Içisleri Bakanligi'nin açikladigi kademeli normallesme kurallarina tepki göstererek, "Gücümüzün yettigi kadar konustuk açiklamalar yaptik, sesimizi Ankara'ya duyurmaya çal

AESOB Baskani Adlihan Dere, Içisleri Bakanliginca bu sabah açiklanan tam kapanma sonrasi normallesme süreci için uygulanacak olan kurallarin küçük esnafi olumsuz etkiledigini belirterek Türkiye geneline ‘Kapima Kilit Vurma’ çagrisi yapti.

"YÜKÜ ÇEKEN KÜÇÜK ESNAF OLDU"

Adlihan Dere konuyla ilgili yaptigi yazili açiklamada : “Koronavirüs salgin süreci basladigindan beri yükü çeken küçük esnafi oldu. Gücümüzün yettigi kadar konustuk açiklamalar yaptik, sesimizi Ankara’ya duyurmaya çalistik. 17 Mayis pazartesi günü yapilacak olan Bilim Kurulu toplantisinin ardindan yeni dönem uygulamalari açiklanacakti. Esnaf adina umutlanmistik. Ama, Içisleri Bakanligimiz, pazar sabahi bir açiklama yaparak, 1 Haziran’a kadar geçecek sürede uygulanacak olan kisitlamalari açikladi. Gördük ki olan yine küçük esnafa oldu. Biz üstümüze düsen görevi küçük esnaf olarak yaptigimizi düsünüyoruz. Simdi yine de umutluyuz. 1 Haziran’dan itibaren geçen süreçte eger esnaf adina iyilestirici, normale döndürücü kararlar alinmazsa, kapanmaz yaralarin açilacagina inaniyoruz. Yöneticilerimizi, daha duyarli olmaya çagiriyoruz.” (IHA)