ANTALYA'DA KI ZIRVEDEN BARIS ÇIKMADI

Rusya-Ukrayna savasinin gidisatini etkileyecek Antalya'daki tarihi zirve sona erdi. Zirveden ateskes çikmadi.

Gündem 10.03.2022 13:47:29 0
ANTALYA

Ukranya Disisleri Bakani Dmitro Kuleba, Rus Disisleri Bakani Sergey Lavrov ve Türkiye Cumhuriyeti Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu arasinda , Antalya'da gerçeklestirilen  üçlü zirve sona erdi.

Toplanti sonrasi açiklama yapan Ukranya Disisleri Dmitro Kuleba ateskes noktasinda bir sonuç alamadiklarini belirti. Kuleba; "Su an savasi durduramayiz çünkü Ukrayna bu saldiriyi yapamadi. Su an sadece savunmadayiz.24 saatlik ateskes istedik ancak bir ilerleme kaydedemedik. Bu formatta yeniden bulusmaya haziriz. Hem kolay hem zor bir görüsmeydi. Kolaydi çünkü Lavrov klasik düsüncesini yineledi. Zordu çünkü ben elimden geleni yaptim. Özellikle insani trajedinin bitmesi için." ifadelerini kullandi.

Kuleba'nin basin toplantisina baslamasinin üzerinden kisa bir süre geçmesinin ardindan açiklamalarda bulunan Rusya Disisleri Bakani Lavrov ise, genel olarak insani konularin ele alindigini belirterek, "Biz genel olarak Türk arkadaslarimizin inisiyatifiyle insani konulari ele aldik. Askeri birliklerimizin sivillerin zarar görmemesi için ne tedbirler aldigini açiklamaya çalistik. Sivilleri bölgesel savunma güçleri denilen gruplar tarafindan kalkan olarak kullaniliyor. Rusya Savunma Bakanligi günde bir kaç defa bildiriler sunuyor, biz ayni zamanda Rusya tarafinin insani koridor açilmasi önerisini tekrarladik" dedi.

Gazetecilerin Putin- Zelenski görüsmesine dair sorusuna da Putin'in Zelenski ile görüsmekten kaçinmadigini belirten  Lavrov;''"Sadece bu temaslarin laf olsun diye gerçeklesmesini istemiyoruz. Bunu Kuleba ile görüstük" sözlerini kullandi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °