Arsa satarak hizmet yapilmaz

Arsa satarak hizmet yapilmaz

Torbali'nin CHP'li Belediye Baskani Ismail Uygur'un arsa satisi kararina AK Parti Torbali Ilçe Baskani Selman Günaydin'dan tepki geldi. Uygur'a seslenen Günaydin, "Bu karardan vazgeçin” dedi

TORBALI Belediyesi’nin satis karari aldigi ve 12 Ocak’ta ihaleye çikmaya hazirlandigi 2 adet arsanin satisina AK Parti’den sert tepki geldi. Ayrancilar’da bulunan ve biri toplu konut imarli olan arsalarin degerine paha biçilemiyor. 25 bin 398 metrekarelik arsa 16 Milyon 510 Bin liradan, 2 Bin 498 metrekarelik arsa da 1 Milyon 625 Bin liradan satisa çikacak. Satis kararina tepki gösteren AK Parti Torbali Ilçe Baskani Selman Günaydin, Uygur’un bu kararindan bir an önce vazgeçmesi gerektigini söyledi.

UYGUR’U TORBALI HALKINA HAVALE EDIYORUM

TORBALI Belediyesi’nin iki yildir gözle görülür herhangi bir hizmet yapmadigini belirten Günaydin, “Hiçbir hizmet yapmadan arsa satmanin mantigini anlamakta güçlük çekiyoruz. Hangi projeyi yaptiniz da, Torbali için hangi hizmetleri yaptiniz da bütçeniz yetmedi? Har vurup harman savurarak Torbali’nin gelecegini heba etmeyin. Bugüne kadar görev yapmis bütün belediye baskanlari ilçemize arsa kazandirirken, Sayin Ismail Uygur belediyenin mevcut arsalarini satiyor. Uygur’un bu savurganligini Torbali kamuoyuna havale ediyorum” dedi.

MIRASA KONMUS HAYIRSIZ EVLAT GIBI

UYGUR’U mirasa konmus hayirsiz evlada benzeten Günaydin, “Torbali Belediyesi zaten arsa fakiri bir belediye. Ilçe merkezinde neredeyse hiç hizmet alani yok. CHP'li Uygur belediyesi tasarruf yapip, kaynak üretip yeni yerler alacagina, kendinden önceki dönemlerde güçlükle alinmis yerleri satiyor. Satisa çikardigi arsalar, belediyenin en degerli arsalari. Kundaktaki bebegin o arsalarda hakki var. Uygur, kendinden sonrasini tufan görüyor” dedi.

TORBALI’YA IHANETTIR

UYGUR’UN Torbali’ya hizmet etmek gibi bir derdinin olmadigini belirten AK Parti Torbali Ilçe Baskani Selman Günaydin, “Ismail Uygur göreve gelmeden önce arsa satislarina karsi oldugunu söylüyordu. Verip de tutmadigi diger sözler gibi, maalesef bu konuda da bizleri sasirtmadi. Daha görevde iki yilini doldurmadan belediyenin en degerli arsalarini haraç-mezat satisa çikardi. 3 yil sonra Torbali halkinin karsisina hangi yüzle çikacak merak ediyorum. Degerine paha biçilemeyen bu arsalarin satisi, Torbali’ya ve Torbali halkina ihanettir” seklinde konustu.