ASEV TSM Korosu Muazzez Abaci Sarkilariyla Mest Etti

ASEV TSM Korosu Muazzez Abaci Sarkilariyla Mest Etti

Aliaga Sanat Günleri' tüm hiziyla devam ederken Aliaga Belediyesi Sanatevi (ASEV) Türk Sanat Müzigi Korosu (TSM), Klasik Türk Müziginin sevilen isimlerinden Muazzez Abaci'nin sarkilariyla sahne aldi.

Aliaga Sanat Günleri’ tüm hiziyla devam ederken Aliaga Belediyesi Sanatevi (ASEV) Türk Sanat Müzigi Korosu (TSM), Klasik Türk Müziginin sevilen isimlerinden Muazzez Abaci’nin sarkilariyla sahne aldi.   


Aliaga Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsaminda Ulas Bayam Açikhava Tiyatrosu’nda sanatseverlerin karsisina çikan dev koro, Muazzez Abaci’nin sanat hayatinda seslendirdigi sarkilari kimi zaman koro kimi zaman solo olarak söyledi. Sef Baris Dogan yönetiminde iki bölüm halinde icra edilen konser, ‘Ah Bu Sarkilarin Gözü Kör Olsun’ isimli sarkiyla basladi. Koro ve solo performanslariyla hayran birakan koristler dinleyenlerden sik sik alkis aldi. 


Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, koristlerin seslendirdigi sarkilara musikiseverlerle birlikte eslik etti. Yaklasik iki saat sahnede kalan koristler söyledikleri sarkilarla dinleyenleri mest ederken konser sonunda da dakikalarca ayakta alkislandi. 


Toplumlarin gelismisliginin parayla degil sanatla ölçüldügünü belirten Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, “Aliagamizin sanat alaninda gelisimi için çaba harcayan tüm koro üyelerimize çok tesekkür ediyorum. Saz sanatçilarimiza ve sanata her daim sahip çikan Aliaga halkimiza da ayrica çok tesekkür ediyorum” dedi.