Tarih: 10.01.2021 15:30

Asgari ücret 4 bin 300 TL oldu

Facebook Twitter Linked-in

Balçova Belediyesinde Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile belediyelerde istihdam edilen taseron isçilerin toplu is sözlesmesi Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya ile Belediye-Is 4 No’lu Sube Baskani Ayhan Dogan arasinda imzalandi.

EN DÜSÜK MAAS 4 BIN 300 TL OLDU

2 yil geçerli olacak sözlesmeye göre; daha önce yan ödemelerle eline aylik ortalama 3 bin 300 TL geçen Balçova Belediyesi isçisi aylik 5 bin TL, 2 bin 700 TL alan isçiler ise aylik ortalama 4 bin 300 TL alacak. Her isçi, ögrenci olan çocugunun egitim durumuna göre yilda bir kez 500, 750 veya bin 250 TL egitim yardimi alacak.

'BASKAN ÇALKAYA'YA TESEKKÜR EDIYORUM'

Belediye-Is 4 No’lu Sube Baskani Ayhan Dogan, tüm Türkiye’de örnek olacak bir sözlesmeye imza attiklarini ifade ederek, “Yillardir isçisinin hakkini bizimle ayni hassasiyetle savunan Balçova Belediyesi yönetimi, KHK’dan kadroya geçen arkadaslarimiz için de ayni hakkaniyet ile sözlesme imzaladi. Yevmiyelerimiz 20 yillik sendikali isçilerle neredeyse ayni oldu. Emekçi arkadaslarim adina Baskan Çalkaya ve ekibine tesekkür ediyorum” dedi.

Emegin en kutsal deger oldugunun altini çizen Balçova Belediye Baskani Fatma Çalkaya ise, “Biz, her emekçinin insanca yasamasi gerektigine inaniyoruz. Sendika sözlesme yetkisi aldiktan kisa süre sonra sözlesmemizi imzaladik. Isçimize bütçemizin el verdigi en yüksek maasi gününde ödeyecegiz. Maasini alan arkadasim da Balçova halki için görevini en iyi sekilde yapacak. Halkimiza en iyi hizmeti vermek için daha çok mücadele ederek çalisacagiz” diye konustu.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —