Tarih: 01.12.2021 16:07

ASGARI ÜCRET TESPIT KOMISYONU'NUN ILK TOPLANTISI YAPILDI

Facebook Twitter Linked-in

Dogrudan 7 milyona yakin çalisani, dolayli olarak ise tüm vatandaslari ilgilendiren yeni asgari ücreti belirleme çalismalarinda resmi süreç basladi. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakanligi'nin ev sahipliginde ilk toplantisini gerçeklestirdi. Komisyon ikinci toplantisini 7 Aralik'ta, üçüncü toplantisini ise 9 Aralik'ta yapacak.

BAKAN BILGIN: EMEGI KORUYACAGIZ

Bakan Bilgin, toplantida yaptigi açiklamada "Enflasyonun ya da ekonomideki dalgalanmalarin karsisinda emegi koruyacagiz. Is verimliligini artiran bir rakamda bulusacagimizi düsünüyorum." ifadelerini kullandi.

TÜRK-IS VE TISK VERGILERIN INDIRILMESINI ISTIYOR

Türk-Is Genel Sekteri Nazmi Irgat bu yil ilk defa enflasyonun üzerindeki bir artisi isverenlerin de kabul ettigini belirterek, "Vergi oranlarinin indirilmesi konusunda da mutabikiz. Asgari ücretten vergi alinmamasi kadar insani bir sey düsünemiyoruz." dedi.TISK Genel Sekreteri Akansel Koç, "Asgari ücret tespitinde; kayit disiligin dikkate alinmasini, istihdamin korunmasi saglayan asgari ücret tesvikinin 2022 yilinda da devam etmesini, istihdami koruyacak adimlar atilmasini, basta asgari ücret olmak üzere tüm ücretler üzerindeki vergi ve sigorta prim yüklerinin kademeli olarak azaltilmasini talep ediyoruz" ifadelerini kullandi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —