'ASI Lazim Eve AS Lazim'

"ÖNCE SAGLIK” diyen Aydan Tuncayengin "Kampanya 2000 kisinin destegine ulasti. Destekçilerimizle kampanyamiz büyüyor. Asi hepimizin sagligi ve islerin yeniden normale dönmesi için önemli…”

“ASI Lazim, Eve AS Lazim” sloganiyla Gazeteci,Yazar, Egitimci Aydan Tuncayengin on bes gün önce www.change.org sitesinde T.C. Saglik Bakanligi dikkatine “toplum sagligi acil durumdur, asi salgini durdurmanin en önemli umut kaynagidir, halkin tamamini hizla asilamalidir” diyerek, halk sagligi ve halkin ekonomisi için kampanya baslatti.

“ÖNCE SAGLIK” diyen Aydan Tuncayengin “Kampanya 2000 kisinin destegine ulasti. Destekçilerimizle kampanyamiz büyüyor. Asi hepimizin sagligi ve islerin yeniden normale dönmesi için önemli…”

Bir yili askin bir süredir dünyayi etkisi altinda tutan yeni tip koronavirüsü (Kovid-19) umutlarin asiya baglandigi bir dönemde mutasyona ugrayan koronavirüsün tespit edilmesiyle salgin, beraberindeki ekonomik krizin uzamasina da neden olduguna dikkat çeken  A.Tuncayengin,“Yarim yamalak kapanmalarla ekonomi hiç iyiye gitmedi. ‘Yari kapanma’ dedikleri sinirli karantina tedbirleri ekonomiyi daha da zora soktu. Salgin baslamadan önce zaten ülkenin ekonomisi iyi degildi. Ekonomi salgin sürecinde iyi yönetilemedi ve sorunlar görmezden gelindi. Halka hem saglik hem ekonomik veriler konusunda dürüst davranilamadi! Gerçekler sürekli saptirildi… Halinin altina süpürülerek biriktirilen ekonomik sorunlarin çözümü giderek zorlasiyor” dedi.

Asilamanin belli bir hizla ilerlemesi çok önemli… Üretim anlaminda ve ticaret anlaminda her sey birbiriyle bagimli... Asilamanin genele yayilmasi ve hizlanmasi, küresel ekonomide islerin yeniden normale dönmesi hayati önem tasiyor.

Kampanya basligi “Coronavirus mücadelesinde tek çözümün “HALKIN TAMAMININ  HIZLA ASILANMASIDIR!” ifadesiyle basliyor.

Kapanmak yeterli çözüm degil! 

Halk Sagligi Önemli!

Salgin sirasinda artan ekonomik güvencesizlik kosullari ve iklim felaketi yasam tehdidini arttirmaya basladi. Esitsizlikler uçuruma dönüstü. Yoksulluk artti.

Derinlesen esitsizlikler insanlarin psikolojisini olumsuz etkiliyor!Ortak olan dünyamizi, esit olarak paylasmiyoruz..

Tarim tükendi. Esnaf tükendi. Halk tükendi. Issizlik Cumhuriyet tarihinde rekor kiriyor. Her sey ates pahasi... Psikolojisi hizla bozulan bir topluma dönüsüyoruz! 

ÖNCE SAGLIK DIYORUZ!

T.C. Saglik Bakanligi halkin tamamini hizla asilamalidir. 

Saglik, bir toplumda bireysel ve kamusal mutluluk için ön kosuldur.

Saglikli toplum amaci için gerekli politikalari gelistirmek, toplumu saglik tehditlerinden korunmak siyasal otoritenin görevidir.

Koruyucu saglik hizmetlerinin saglik güvencesi sorgulanmadan ve buna bagli bir dislama yapilmadan verilebilmesi gereklidir. Herkese kolaylikla ulasabildigi ve yararlanabildigi bir saglik hizmeti sunulmasidir. Saglikli bir nüfus ayni zamanda ekonomik verimlilik ve toplumsal refah için de gereklidir. Saglikli insanlar, saglikli toplumu olusturur.

"ASI LAZIM, EVE AS LAZIM!"

Destek ve imza için kampanyanin linki; https://www.change.org/asilazimeveaslazim