ASI OLUN SAGLIKLI KALIN

Konak'tan ortak asi bildirisi

Gündem 14.09.2021 13:49:05 0
ASI OLUN SAGLIKLI KALIN

Batur: Bu süreçte asi olmak insanlik görevidir

  

Konak Belediye Baskani Abdül Batur, “Asi Olun, Saglikli Kalin” sloganiyla düzenlenen basin toplantisinda tüm vatandaslari, Covid-19’dan korunmak ve yayilmasini engellemek adina asi olmaya davet etti. Konak Belediye Meclisindeki tüm siyasi parti gruplari ve ilçe baskanliklari adina ortak basin bildirisini okuyan Batur, “Bu süreçte asi olmak insanlik görevidir” dedi.

 

Konak Belediye Meclisi Saglik Komisyonu tarafindan, Covid-19 salginina karsi asi olmayi tesvik etmek amaciyla hazirlanan bildiri, Kemeralti girisinden düzenlenen basin toplantisi ile duyuruldu. Konak ilçesindeki tüm siyasi parti baskanliklarinin destekledigi ortak bildiriyi Konak Belediye Baskani Abdül Batur okudu. Basin açiklamasina Baskan Batur’la birlikte CHP Konak Ilçe Baskani Çagri Grusçu, Ak Parti Konak Ilçe Baskani Sait Basdas, MHP Konak Ilçe Baskani Yusuf Çoban, CHP Konak Ilçe Kadin ve Gençlik Kollari, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri ve muhtarlar katildi.

 

“Bu hastaligi yenmenin tek yolu asi olmak”

 

Belediye meclis üyeleri ve siyasi parti ilçe baskanliklari adina, Konak Belediye Meclisi Saglik Komisyonunun hazirladigi ortak bildiriyi okuyan Konak Belediye Baskani Abdül Batur, Covid-19 nedeniyle yogun bakimda yatan hastalarin yüzde 90’inin asisiz oldugunun açiklandigini hatirlatti. Baskan Batur, “Asi Olun, Saglikli Kalin” sloganiyla tüm vatandaslari asi olmaya ve asi olmayan yakinlarini asiya davet etmeye çagirdi. Baskan Batur’un okudugu ortak bildiride su ifadeler yer aldi:

“Bu hastaligi yenmenin tek çaresi asi olmak. Asi olmayan, asiya direnis gösteren bir toplum var. Bizim bugünkü amacimiz bir araya gelerek, tüm siyasi partilerimizin bu konudaki hassasiyetini, tüm Izmir kamuoyuna, Konak ilçemizdeki tüm vatandaslara duyurmaktir. Asi kampanyalarini hep birlikte desteklememiz gerekiyor. Dünyada söz sahibi saglik kuruluslari; toplumun ortalama yüzde 70’inin, yani kabaca her üç kisiden ikisinin asi olmasinin virüs ile mücadele için kritik esik oldugunun altini çizmektedir. Basari oranlari yüzde 94'ün üzerinde olan asilarin sürü bagisikligi saglamadaki basarisi ne kadar hizli yanit verirse o kadar çabuk corona virüsü yok etme konusunda basarili olacagimizdan dolayi, mümkün olan en kisa sürede toplumca asilanmaliyiz. Kimsenin bireysel özgürlüklerinin toplum sagligina risk olusturmasina izin verilemez, verilmemelidir.

 

Asisiz Covid'e yakalanip bir yudum nefese muhtaç kalmamak için, sevdiklerinizle zamansiz vedalasmamak için, son pismanligi yasamamak için lütfen asinizi olun. Bu süreçte bu bir insanlik görevidir.”

 

 

 

 

 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °