Asi sirasini kaçiranlar ne olacak? Bakan Koca, yanit verdi

Asi sirasini kaçiranlar ne olacak? Bakan Koca, yanit verdi

Saglik Bakani Fahrettin Koca, sirasi gelip de asi olmayi kaçiran vatandaslarin ancak grupta bulunan kisilerin bitmesinden sonra islem yapilacagini söyledi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'la birlikte Ankara Sehir Hastanesi'ne gelen Saglik Bakani Fahrettin Koca'dan önemli açiklamalar geldi. Cumhurbaskani Erdogan'in Kovid-19 asisinin ilk dozu olmasinin ardindan çikista da kendisine eslik eden Saglik Bakani Koca, basin mensuplarina asilamayla ilgili açiklamalarda bulundu.

 "BU KADAR HIZLI ASI YAPABILMIS ÜLKE VAR MI, BILMIYORUM

"Koca, "Salginda büyük sikintilar yasadik. Kaybettiklerimiz oldu. Allah'tan rahmet diliyorum. Bu salgindan kurtulabilmenin en önemli yolunun asi oldugunu biliyoruz. O nedenle vatandaslarimizin sirasi geldikçe herkesin olmasini öneriyorum. Bu salgindan kurtulabilmenin en önemli yolunun asi oldugunu söylemek istiyorum. Sistemde bugün canli olarak Türkiye'de ne kadar asinin yapildigini göstermis olduk. Dünyada ilk gün bu kadar yogun asi yapabilmis olan ve canli gösterebilmis olan bir baska ülke var mi bilmiyorum." dedi.

ASI SIRASINI KAÇIRANLARA NE OLACAK?

Asi sürecinin seffaf götürülecegini belirten Koca, "Bundan sonra asi programini anlik, canli ve seffaf bir sekilde götürülecegini söylemek istiyorum. Hatta sehir bazinda canli göstermek istiyorum. Vatandaslarimiz müsterih olsun. Sirasi gelince yaptirmasi çok önemli. Sirasi geçenlere grup bittikten sonra sira geliyor olacak. O nedenle asiyi mutlak yaptirma konusunda hassasiyet göstermeli. Çok tesekkür ediyorum." ifadelerini kullandi.(sondakika)