Tarih: 16.01.2021 17:26

Asi yaptiran Bilim Kurulu Üyesi Kayipmaz'dan normale dönüs açiklamasi

Facebook Twitter Linked-in

Ankara Sehir Hastanesi Acil Tip Klinigi Egitim Görevlisi ve Saglik Bakanligi Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afsin Emre Kayipmaz, Çin’den getirilen inaktif Covid-19 asisini Saglik Bakani Fahrettin Koca ile birlikte ilk vurulanlardan oldu. Bilim Kurulu Üyesi Kayipmaz, asi vurulduktan sonra yasadiklarini anlatti. Ilk olarak çok kisa süreli asi yerinde agri oldugunu belirten Kayipmaz, onun haricinde hiçbir etki olmadigini söyledi. Asiya ulastiklari ve vuruldugu için mutlu oldugunu kaydeden Kayipmaz, sirasi gelen tüm vatandaslarin asi olmalarini tavsiye etti.

"PANDEMIYLE MÜCADELEMIZDE ÖNEMLI BIR KRITIK ESIGI GERIDE BIRAKTIK"

Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin ardindan Covid-19 asilamasi gerçeklesen Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afsin Emre Kayipmaz, asinin ertesi günü hemen isinin basina geldigini belirterek, “Öncelikle dün oldukça önemli bir adimdi. Pandemiyle mücadelemizde önemli bir kritik esigi geride biraktik. Asilama dün itibariyla basladi. Bugün de saglik çalisanlarimiza yaygin olarak yapilmaya basladi. Ankara Sehir Hastanesi’nde de su anda asilama devam ediyor. Saglik çalisanlarimizin asiya olan ilgisinin ise çok yüksek oldugunu görüyoruz. Sizler de zaten orada gözlemlediniz. Ben dün asi olduktan sonra asi uygulama bölgesinde kisa süreli agri hissettim. Üzerinden 15 saat geçtigi halde herhangi bir beklenmedik etkiyle karsilasmadim. Genellikle asi olduktan sonra 48 saat içerisinde kendiliginden sonlanan halsizlik, yorgunluk, asi uygulama bölgesinde agri, ates yüksekligi, onun disinda kas eklem agrisi gibi istenmeyen etkiler olabiliyor. Bende su ana kadar böyle bir durum olusmadi. Bundan sonraki süreçte de yine asi sonrasi istenmeyen etkiler açisindan kendimi gözlemeye devam ediyorum” seklinde konustu.

"BU ASI UYGULANMAYA BASLADIGI ANDAN ITIBAREN OLMAYI ZATEN HEDEFLIYORDUK"

Daha önce de asi ülkeye geldigi an sirasi gelmesi halinde asi olacagini birçok kez beyan ettigini hatirlatan Doç. Dr. Kayipmaz, “Biz daha önce de bu asi uygulanmaya basladigi andan itibaren olmayi zaten hedefliyorduk. Dün de Bilim Kurulu üyelerimiz, degerli bilim insanlarimizla asimizi olduk. Saglik Bakanimiz da katildi buna. Devlet büyüklerimizin de asi kampanyasina katilmasi son derece önem arz ediyor. Çünkü insanlarin asiya olan güvenini de artiriyor. Örnegin toplumun önünde popüler ögretim üyelerinin asi olmasi gerçekten de asiya olan güveni de artiriyor. Bu anlamiyla basarili bir kampanya yürütecegimizi ümit ediyorum. Ümit ediyorum ki insanlarimiz da tipki saglik çalisanlarinda oldugu gibi ilerleyen günlerde asiya karsi ciddi bir teveccüh göstereceklerdir” diye konustu.

"NORMALE DÖNÜS ANLAMINDA TEDBIRLERIMIZLE SU ANDA ASIMIZ ELIMIZDEKI EN ÖNEMLI ARAÇ OLACAK"

Halkin önemli bir kesiminin asilanmasiyla toplum bagisikligina ulasilarak Covid-19’dan el birligi ile kurtulmayi hedeflediklerinin altini çizen Kayipmaz, sunlari kaydetti:

"Bu noktada asilama ve su andaki kisitlamalar, tedbirli yasantimizla normale dönüsümüz, tabii bu hiçbir zaman belki de eski normalimiz gibi olmayacak. Ama yeni normalimize dönüs anlaminda elimizi güçlendirecek. Asilanan bireylerin sayisi arttikça, normale dönüsümüz de o denli hizli olacak. Su anda bildiginiz gibi yüz yüze egitimi dört gözle bekleyen ögrencilerimiz ve ögretmenlerimiz var. Çünkü bildiginiz gibi, hiçbir zaman uzaktan egitim o yüz yüze egitimin sicakligini; özellikle de temel egitimde, uygulamali bilimlerde tutmuyor. Bundan dolayi okullarini özleyen ögrencilerimiz, üniversitelerini özleyen ögrencilerimiz, ögretmenlerimiz ve ögretim üyelerimiz var. Uzaktan egitimin temel egitime, yüz yüze egitime geçisinde oldukça önem arz eden bir konu bu. Bunun disinda esnafimiz artik müsterilerini agirlayacak günlerini bekliyor. Esnafimiz da gerçekten sikintili günler yasadi. Bu süreçte sonuçta sadece paket servisi ile yasamlarini sürdürmek durumunda kalan esnaflarimiz vardi. Lokanta, pastane, kafeterya isleten esnaflarimiz gibi. Onlarin normale dönüsü anlaminda, bütün günlük hayatin özellikle de bu temel egitim gibi, saglik gibi veya insanlarin keyif aldigi anlar gibi; bu alanlarin normale dönüsü anlaminda tedbirlerimizle su anda asimiz elimizdeki en önemli araç olacak."


(IHA)






Orjinal Habere Git
— HABER SONU —