Asirlik yapi aslina uygun restore ediliyor

Bayrakli'nin çehresini degistirecek ve kent kimligi kazandirarak ilçeye deger katacak çalismalarini sürdüren Bayrakli Belediyesi, Izmir Valiligi is birligiyle sahildeki ana hizmet binasinin bahçesinde bulunan tarihi Üçüz Binayi restore ediyor.

Çevre 1.08.2022 12:07:03 0
Asirlik yapi aslina uygun restore ediliyor

Bayrakli’nin çehresini degistirecek ve kent kimligi kazandirarak ilçeye deger katacak çalismalarini sürdüren Bayrakli Belediyesi, Izmir Valiligi is birligiyle sahildeki ana hizmet binasinin bahçesinde bulunan tarihi Üçüz Binayi restore ediyor. Ilk günkü haline dönüstürülecek olan bina, ilçenin sosyal ve kültürel yasamina kazandirilacak. Baskan Serdar Sandal, “Ilçemize deger saglayacak tarihi yapinin restore çalismalarini kisa sürede tamamlayip Bayraklimiza kazandiracagiz” dedi.


21 ODALI ÜÇÜZ BINA ESKI GÖRÜNÜMÜNE KAVUSACAK

Bayrakli’nin koruma altindaki tescilli tarihi yapilari arasinda yer alan asirlik üçüz bina, Bayrakli Belediyesi ve Izmir Valiligi tarafindan restore ediliyor. Bu kapsamda Bayrakli Belediyesinin Kültür Varliklari Koruma Kurulu tarafindan kabul edilen restorasyon projesi için çalismalar basladi. Belediye ana hizmet binasi bahçesinde bulunan üçüz bina ilk günkü görünümüne kavusturularak kentin sosyal ve kültürel yasamina kazandirilacak. 475 metrekare kapali alani olan tarihi yapinin 235 metrekare oturma alani bulunuyor. Zemin arti bir kat olarak aslina uygun sekilde restore edilecek üçüz yapinin zeminine 12, birinci katina da 9 oda insa edilecek. Projenin en kisa sürede tamamlanarak hizmete sunulmasi planlaniyor. 


BAYRAKLI’YA DEGER KATACAK

Bayrakli Belediye Baskani Serdar Sandal, “Göreve geldigimizden bu yana yeni bir kent kimligi olusturmak, ilçemizin tarihi ve kültürel degerlerini gün yüzüne çikarmak için var gücümüzle çalisiyoruz. Bu kapsamda sosyal yasamimiza katki saglayacak önemli bir projeyi Valiligimiz ile birlikte hayata geçirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Restorasyon projemiz kabul edildi ve ilçemizdeki önemli bir tescilli yapiyi yeniden ayaga kaldirmak için çalismalara basladik. Proje tamamlaninca ilçemize deger katacak yapilardan biri olacak” dedi.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °