ASIYA TESVIK SORUSTURMA NEDENI OLABILIR MI?

Kütahya Otogari'nda kurulan mobil asi birimi çalisani, otogar çalisanlarini örnek alarak vatandasi asiya tesvik etmek için ‘Biontech, Sinovac' diyerek bagirdi. Saglik çalisaninin görüntüleri sosyal medyada paylasilinca saglik çalisani hakkinda sor

Güncel 6.07.2021 12:16:10 0
ASIYA TESVIK SORUSTURMA NEDENI OLABILIR MI?

Vatandaslarin asiya kolayca ulasabilmesi için yurdun dört bir yanina asilama merkezleri kuruluyor. Kütahya Otogari’nda kurulan asilama merkezine vatandaslari çekmek isteyen bir saglik çalisani müsteri toplayan firma görevlileri gibi ‘Sinovac ve Biontech’ diyerek bagirdi. Saglik çalisanin görüntüleri sosyal medyada paylasilinca Kütahya Il Saglik Müdürlügü çalisan hakkinda idari sorusturma baslatildigini duyurdu. 

“TÜRKIYE’NIN EN YÜKSEK VAKA SAYISINA SAHIP ÜÇÜNCÜ SEHRI”

Türkiye’nin en yüksek vaka sayisina sahip üçüncü ilinin Kütahya oldugunu vurgulayan SAHIM-SEN Genel Baskani Özlem Akarken, “Türkiye’nin en çok vaka görülen üçüncü ili Kütahya’nin en çok insan geçirgenligine sahip otogarinda vatandaslari asilamaya tesvik etmeye çalisan saglik çalisanin bu yaratici hareketi cezalandirilmak yerine ödüllendirilmelidir” seklinde konustu. 

“ASILARA KARSI DUYULAN GÜVENSIZLIK ARTIYOR”

“Vatandaslarin asilara karsi duydugu güvensizlik artiyor” diyen Özlem Akarken, “Asilama çalismalarina hiz verdigimiz ilk günlerde asilama merkezlerinde gördügümüz yogunluktan mobil asi merkezlerinde bugünlerde  eser yok. Yeterli asimiz var ve halen asilanmamis milyonlar sokaklarda dolasiyor. Asinin tesvik edilmesi gerekirken, bu konuda devlet destekli ciddi adimlarin atilmamis olmasi saglik çalisanlarinin emeklerine gölge düsürüyor. Asi karsitligini bilimin isiginda yenecek ulusal çapta bir iletisim çalismasina hemen, bugün ihtiyaç var” ifadelerini kullandi. 


“ASIYA YARATICI ÇAGRIYA NEDEN SORUSTURMA AÇTINIZ?”

“Bakanligin yapamadigini saglik çalisani yapiyor diye neden cezalandiriliyor?” sorusunu soran Akarken, “Vatandasi asi olmasi için tesvik etmeyen bakanlik, Kütahya’nin vaka sayilarinda giderek artan tablosunu gören ve endise duyan bir saglik çalisanini, isini en iyi sekilde yapmak istiyor diye cezalandirilmasi en masum tabiriyle mantiksizliktir. Orada dayak yese bu kadar hizli sorusturma açilmazdi. Sasirmadik ama üzüldük. Idari sorusturma geri çekilmelidir. Dayanaksizdir” diye konustu. 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °