Ata tohumlari Bergama'da toprakla bulusuyor

Bergama'da dagitimi gerçeklestirilen 104 bin 880 fide ile 600 kg Bamya ve Kavun tohumu toprakla bulusmak üzere gün saymaya basladi.

Güncel 21.04.2021 17:26:09 0
Ata tohumlari Bergama

Baskan Kostu, “Yerli ve milli tohumlarimizla Bergama’da tarim yapilmasi için çiftçilerimizle isbirligine devam edecegiz. Hibrit yerine Ata tohumlarimizin kullanimi ile tüm Türkiye’mize örnek olma yolunda adimimizi attik” dedi.

Yerli ve milli tohum çesitliliginin yayginlastirilmasi için Tarim ve Orman Bakanligi tarafindan baslatilan proje ile es zamanli olarak Tarim ve Orman Bakanligi Izmir Il Müdürlügü, Bergama Belediyesi isbirliginde projenin bir ayagi da Bergama’da start aldi. Tohumlarin dagitimi için düzenlenen törene Bergama Kaymakami Mahmut Kasikçi, Belediye Baskani Hakan Kostu, Ilçe Tarim Müdürü Ümmiye Çelik Saygin, Ziraat Odasi Baskani Nuri Taskiranogullari ve mahalle muhtarlari katildi. 

BASKAN KOSTU; “GELECEGIMIZ HIBRIT DEGIL ATA TOHUMUNDA”

Ata tohumlarinin toprakla bulusmasini çok önemsediklerine isaret eden Baskan Hakan Kostu, dagitim töreni ardindan yaptigi açiklamada, “Yerli ve milli tohumlarimizi ilçemiz genelinde atil durumda bulunan tarim arazilerinde kullanacagiz. Bu amaçla 104 bin 880 adet domates, biber ve patlican fidesi ile 600 kg bamya ve kavun fidesinin dagitimini gerçeklestirdik” dedi.

BASKAN KOSTU; “BERGAMAMIZ VERIMLI TARIM ARAZILERI ILE BU PROJEDE BIR BASKA ÖRNEK OLACAK” 

Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü’nün Bergama’daki ürün çesitliligini artirmak üzere çalismalar yaptigina ve bu çalismalarin belediye ile isbirligi içerisinde yürütüldügüne dikkat çeken Belediye Baskani Hakan Kostu, “UNESCO Dünya Mirasi Bergama’miz tarihi ve kültürel birikimi ile oldugu gibi tarim ve çiftçilik alaninda da verimli topraklari il e önemli bir konumda. Biz sehrimizde ürün çesitliliginin miktarini artirma yayinda, milli ve yerli tohumlarimizin kullaniminin da yayginlasmasi için çalisiyoruz.  Bu kapsamdaki gayretlerimiz önümüzdeki süreçte daha da artarak devam edecek. Istiyoruz ki; dagitimini yaptigimiz bu fide ve tohumlardan yöre çiftçimiz kendi tohumunu da üretebilsin. Hibrit yerine tarimda ata tohumlarimizi kullansin” dedi. 

Tarim ve Orman Bakanligi’nin Yerli ve Milli Tohum Projesi kapsaminda Bergama’da dagitimi gerçeklestirilen 104 bin 880 adet domates, bamya ve biber fidesi ile 600 kg bamya ve kavun tohumunun 120 bin tl olan toplam maliyetinin yüzde 25’i Bergama Belediyesi, yüzde 75’i Tarim ve Orman Bakanligi Izmir Il Müdürlügü tarafindan karsilandi. 



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °