ATAMIZI SAYGI VE ÖZLEMLE ANDIK

ATAMIZI SAYGI VE ÖZLEMLE ANDIK

ATAMIZI SAYGI VE ÖZLEMLE ANDIK

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, istiklal mücadelesinin lideri büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatinin 82. Yil dönümünde Aliaga'da düzenlenen törenle anildi.

Cumhuriyet Meydani’ndaki anma töreni, Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, Garnizon Komutani Hava Savunma Binbasi Bulut Çaglar Deniz ve Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar’in Atatürk Anitina çelenk sunumu ile basladi. Saatler 09.05’i gösterdiginde ise siren sesleri esliginde gerçeklestirilen iki dakikalik saygi durusu sonrasinda Istiklal Marsi büyük bir coskuyla okundu.

Istiklal Marsi’nin ardindan günün anlam ve önemine iliskin ilk konusmayi Aliaga Ilçe Milli Egitim Müdürü Dr. Erdogan Akyüz yapti. Akyüz, “Büyük Önderimizin aramizdan ayrilisinin 82.yil dönümünde Cumhuriyetimizin kazanimlari ve onun ilke ve inkilaplari isiginda hosgörü, uzlasma, birlik, beraberlik ve baris içerisinde yasamak, modern dünya aileleri arasinda en saygin yeri olan Türkiye Cumhuriyeti için çok çalismak hepimizin asli görevidir.” dedi.

Aliaga Kaymakami Ömer Karaman: “Her 10 Kasim Tipki Günesin Batisi Gibidir”

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bir milletin yeniden kurulus destanini yazdigini ifade eden Aliaga Kaymakami Ömer Karaman ise sunlari söyledi: “Her 10 Kasim tipki günesin batisi gibidir. Atatürk, top yekûn bir seferberligin lideri olarak büyük bir komutandir. Onun çizdigi yolda ilerleyen bir milletin evlatlari olmanin da gururunu yasiyoruz. Büyük Önder Atatürk, bu milletin karakterine en uygun rejimi ve devlet yönetimini insa ederken Samsun’da, Erzurum’da, Sivas’ta ve son olarak da Ankara’da halkina emperyalistlere verilecek olan dersin hakliligini anlatmistir. “Hatti müdafaa yoktur, sathi müdafaa vardir” derken bunun anlayisi ile hareket etmistir. Dosta, düsmana da bunu göstererek en büyük sahikasini kurtulus savasinin öncülügünü ve az gelismis ülkelerin dahi gipta ile seyredecegi büyük bir kurtulus savasinin mimarligini üstlenmistir. Atatürk, sadece büyük bir komutan degil ayni zamanda büyük bir lider ve büyük bir taktisyendir. Bir zamanlama üstadi oldugunu da tüm tarihçiler kabul eder. Büyük Türkiye Cumhuriyeti’nin evlatlari olarak bizler de onun açtigi yolunda ve takipçisi olacagiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaslarini rahmet ve minnetle aniyoruz”

Aliaga Cumhuriyet Meydani’nda gerçeklestirilen törene Aliaga Kaymakami Ömer Karaman, Aliaga Garnizon Komutani Hava Savunma Binbasi Bulut Çaglar Deniz, Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, Aliaga Cumhuriyet Bassavcisi Hikmet Salman, daire amirleri, gaziler, emniyet mensuplari, askeri erkan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluslari, ögretmenler, ögrenciler ve çok sayida vatandas katildi.

Baskan Serkan Acar’dan Sosyal Medya Paylasimi

Aliaga Belediye Baskani Serkan Acar, kisisel sosyal medya hesaplari üzerinden yaptigi video paylasimlarinda Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü,ebediyete intikalinin 82. yil dönümünde, saygi, minnet, rahmet ve özlemle anarken, Kardes ülke Azerbaycan’in Ermenistan isgali altinda olan topraklarini büyük bir zaferle geri kazanmasina atifta bulundu. Baskan Serkan Acar, paylasiminda “Çirpin Karadeniz çirpin, zaferle çirpin, coskuyla çirpin, hasretle çirpin. Atamizi özlemle andigimiz bu hasret günümüzde Türkün sanli bayragini Kafkaslar’da dalgalandirmanin, Azerbaycan bayragini Karabag’a asmanin günü bugün...” ifadelerini kullandi.