ATATÜRK FOÇADA SAYGI ÖZLEM VE MINNETLE ANILDI

Türkiye cumhuriyeti kurucusu ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 83. yilinda Foça'da gün boyu sürecek etkinlikler ile anilacak.

Yerel 10.11.2021 11:36:51 0
ATATÜRK FOÇADA SAYGI ÖZLEM VE MINNETLE ANILDI

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ölümünün 83.yilinda Izmir’in Foça Ilçesi’nde saygi, özlem ve minnetle anildi. Saat 09.05’te tüm ilçede sirenler çaldi. Bayraklar yariya indirildi. 

Cumhuriyet Meydani’nda düzenlenen ilk tören 08.45’te basladi. Foça Kaymakami Ali Çetin, Amfibi Görev Grup ve Garnizon Komutani Tugamiral Serhat Sözbir ve Belediye Baskan Vekili Tuncay Sentürk’ünde yer aldigi törene belediye meclis üyeleri, siyasi partiletrin ilçe baskanlari, STK temsilcileri, ögrenci ve ögretmenler, garnizonda görevli her rütbeden askerler ile her yastan çok sayida vatandas katildi.


Kaymakamlik, Türk Silahli Kuvvetleri, Belediye Baskanligi’nin yanisira bu yil ki anmada siyasi partiler ve STK’lari’da Atatürk Aniti’na çelenk koydular. Çelenk sunumunun ardindan ilçe genelinde çalan sirenlerle birlikte 2 dakikalik saygi durusunda bulunuldu. Istiklal Marsi okundu. Ögrenciler ve vatandaslar tören sonrasi anita çiçekler biraktilar.

Anma töreni Reha Midilli Kültür Merkezi’nde düzenlenen, içeriginde oratoryo, siirler ve Atatürk’ün sevdigi sarkilardan olusan programla devam ediyor.  Kültür Merkezi sergi holünde ise ressam Hamza Saykan’in Atatürk fotograflarindan degisik tekniklerle resimledigi ve “Geldikleri Gibi Giderler” adini verdigi 90 tabloluk resim sergisi açildi.



Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °