Tarih: 13.04.2021 14:25

Atatürk'ün Bergama'ya gelisinin 87.'nci yil dönümü kutlandi

Facebook Twitter Linked-in

Baskan Kostu, Ramazan’in 1.’nci günü olmasi hasebiyle de “Tüm hemsehrilerimin Mübarek Ramazan-i Seriflerini tebrik ediyorum” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 13 Nisan 1934'te Bergama'ya gelisinin yildönümü Bergama Hükümet Konagi önünde Koronavirüs tedbirleri altinda düzenlenen törenle kutlandi. Atatürk Aniti'na çelenk sunumu, saygi durusu ve Istiklal Marsi'nin okunmasiyla baslayan törene Bergama Kaymakami Mahmut Kasikçi, Bergama Belediye Baskani Hakan Kostu, Bergama Garnizon Komutani Tankçi Albay Murat Saglik, protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda baskanlari, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katildi. Tören Bergama Kiliç Kalkan Ekibi’nin gösterisi ile son buldu.

BASKAN KOSTU, “13 NISAN’IN ANLAMI BERGAMA’DA YASAYAN HERKES IÇIN ÇOK BÜYÜK”

Törende bir konusma yapan Belediye Baskani Hakan Kostu, “13 Nisan tarihinin anlaminin Bergama’da yasayan herkes için çok büyük olduguna isaret ederek basladigi konusmasinda günün anlam ve önemine dikkat çekti.  Baskan Kostu, “Uzun yillar süren savaslarin ardindan, ülkesinin muasir medeniyetler seviyesine ulasmasi için el ele veren Türk halki ile kucaklasmak amaciyla Anadolu’yu bir uçtan bir uca dolasan Atatürk, bundan tam 87 yil önce bugün, Bergama’mizdaydi. Kendileri için çok onurlu olan bu günde Bergamalilar, Gazi Mustafa Kemal’i en iyi sekilde agirlamislar, ünlü konukseverliklerini, Atalari için bir kez daha sergilemislerdi” dedi.

BASKAN KOSTU; KERMESIMIZ’IN VE MÜZEMIZIN TEMELI O GÜN ATILDI

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Bergama’da yaptigi geziye ve o güne isaret eden Baskan Kostu, “Atatürk, sehrimizin tarihi dokusundan çok etkilenerek, bir müze kurulmasi ve ilçenin dünya çapinda tanitilmasi için bir senlik düzenlemesi gerektigini söylemisti. Iste, 13 Nisan tarihi bugün dünyanin her ülkesinden milyonlarca ziyaretçinin geldigi Bergama Müzesi ile ülkemizin ilk yerel festivali özelligindeki Kermesimiz bize Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafindan armaganidir. Gazi’nin, Bergama’da geçirdigi kisa süre içinde bile, sehrimizin gelecegine yön veren daha birçok adimi atmasi, O’nun ne kadar büyük bir devlet ve halk adami oldugunun bir göstergesidir” dedi.

BASKAN KOSTU; “KORONAVIRÜS’E RAGMEN PROJELERIMIZI YAPIYORUZ”

 Konusmasinda Bergama Belediyesi’nde aldiklari cesur kararlar ile vizyon projeler ürettiklerine isaret eden Baskan Kostu, “Projelerimiz sayesinde sehrimizi, ekonomik, sosyal ve kültürel olarak hak ettigi konuma kavusturmak için çalisiyoruz. Gazi’nin isaret ettigi muasir medeniyetler seviyesine emin adimlarla ilerleyen sehrimiz, Koronavirüs sürecine ragmen hayat bulmasi için gün saydigimiz yatirimlarimiz sayesinde, inaniyoruz ki ülkemizin en gelismis kentlerinden birisi olacaktir. Atatürk’ün Bergama’ya gelislerinin 87’nci yildönümünü bir kez daha kutluyor, Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaslarini rahmetle aniyorum” dedi.

KILIÇ KALKAN GÖSTERISI

Baskan Kostu’nun konusmasinin ardindan tören, Bergama Kiliç Kalkan Ekibi’nin gösterisi ile sona erdi.



--




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —