ATIK GETIRME MERKEZI HIZMET VERMEYE BASLADI

Ödemis Belediyesi "Sifir Atik Projesi” kapsaminda düzenledigi birinci sinif Atik Getirme Merkezi hizmet vermeye basladi. Merkezde 13 grup atik biriktirilmektedir.

Gündem 15.04.2021 19:14:43 0
ATIK GETIRME MERKEZI HIZMET VERMEYE BASLADI

Belediye Baskani Mehmet Eris, Üç Eylül Mahallesi  Mezbaha Sokak No: 4  adresinde olusturdugu Atik Getirme Merkezi’nde basin mensuplariyla biraraya gelerek, bilgilendirme yapti. Baskan Mehmet Eris; “Dünyayi daha iyi bir yer haline getirmenin birinci kosulu yasam alanlarimizi korumaktan geçer. Gelecek nesillere daha saglikli bir çevre birakmayi hedefliyoruz. Salgin süreci, doganin ne kadar önemli oldugunu bizlere bir kez daha gösterdi. Ülkemizde baslatilan sifir atik projesinin en büyük kazanimlarindan biri sürdürülebilir kalkinmanin hayata geçmis olmasi. Çünkü sifir atikla beraber israfin önlenmesi, kaynaklarin daha verimli kullanilmasi, atik olusumunun engellenmesi veya minimize edilmesi daha da kolay hale gelmis oluyor. Bu baglamda, zararli atiklarin dogadan temizlenmesi ve yeniden üretime kazandirilabilmesi adina önemli bir tesisi hizmete sunuyoruz. Her yil tonlarca atik bu sayede bertaraf edilecek. Gelecek nesillere daha saglikli bir çevre birakabilmek için kalici önlemler almamiz gerektiginin bilinciyle, dogamiza sahip çikmayi sürdürecegiz.  

Vatandaslarimizin ve saha ekiplerimizin topladiklari atiklari getirebilecegi merkezimizde, geri kazanilabilir atiklarin diger atiklarla karistirilmadan kaynaginda ayri toplanmasini saglamis olacagiz. Toplanan atiklarin, bakanlik tarafindan lisansli ve anlasma yaptigimiz firmalar araciligiyla geri dönüsümü saglanacaktir. Merkezimizin sürdürülebilir bir atik yönetim sisteminin temel yapi taslarindan biri olacagina inaniyoruz. 

Önümüzdeki günlerde hizmete sunulacak ve alaninda  Avrupa’nin en büyük kati atik yönetim tesisi olarak hizmet verecek olan Biosun Ödemis Entegre Kati Atik Yönetim Tesisi’nde çalismalar daha düzenli bir seklinde yapilacak. Küçük Menderes havzasi olarak adlandirdigimiz Ödemis, Tire, Kiraz, Beydag, Bayindir, Torbali ve Selçuk ilçelerinde ortaya çikan kati atiklar ayristirilip, ambalaj atiklari geri dönüsüm sanayisine hammadde olacak. Organik atiklardan ise elektrik enerjisi ve gübre üretilecek. Çevremizi ve altindan degerli topraklarimizi koruyan bu tesis elektrik enerjisi üretimiyle de ülke ekonomimize büyük bir katki saglayacaktir. 

Atiklarin kaynaginda ayri toplanmasinda, tasinmasinda ve atik getirme merkezlerinde biriktirilmesinde, çevre ve insan sagligina zarar vermesini önleyecek tedbirler alinmistir. Ahsap, cam, plastik, metal, giysi, kâgit, tibbi atik, pil ve yag gibi 13 farkli alanda depolama hizmeti ilçemize hayirli olsun”dedi. 



Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °