Tarih: 24.05.2021 12:41

Atilla Baysak Düzce Akçakoca Müftüsüne tepki gösterdi

Facebook Twitter Linked-in

Düzce Akçakoca Müftüsü Saban Soytekinoglu geçen hafta Cuma namazindaki vaazinda; “Selanik Göçmenlerinin %90’inin Sabetayist oldugunu, aslinda Müslüman olmadigini ve ses çikarmadan pusuda bekleyen Yahudiler oldugunu” iddia etti. 

 Balkan Türkleri Evlad-i Fatihan’dir. Yurtseverlikleri ve dinlerine bagliliklarini sorgulamak kimsenin haddine degildir.

Bu müftünün asil niyeti Selanik dogumlu olan Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e saldirmaktir.

Bu sorumsuz ve saygisiz zat, vaazinda sadece Selanik Göçmenlerine degil cografyadaki bütün Balkan Göçmenlerine hakaret etme cüretini göstermistir.

 Bizlerin, Yahudi vatandaslarimizi ve bu dine mensup insanlari incitmek gibi bir kastimiz olamaz. Bu art niyetli zatin niyetinin kötü ve baska oldugu bellidir, bunu özellikle vurgulamak isteriz.

 Bizleri üzen ve inciten bu müftünün asil amacinin Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e hakaret etmek olmasidir. Bu hastalikli bakis açisindan yorulduk artik.

 Bu kisiye Kurtulus Savasi’nda neler yasandigi, Cumhuriyetin nasil kazanildigi, Balkan Göçmenlerinin bu mücadeledeki etkinligi konusunda egitim verilmelidir.

 Cumhuriyet Savcilarimizdan bekledigimiz bu saygisiz ve kötü niyetli kisi hakkinda Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret, halkin bir kesimini asagilama ve hakaretten derhal dava açmalaridir.

 Diyanet Isleri Baskanligi’nin sorusturma açmasi yeterli degildir, bu zatin görevine derhal son vermesi ve bunun gibi meczuplarin kamunun hiçbir kesiminde kesinlikle görev verilmemesi en büyük dilegimizdir.

 





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —