Tarih: 24.01.2021 19:16

Avrupa Birligi, korona asisi üreticilerine dava açmaya hazirlaniyor

Facebook Twitter Linked-in

Asi üreticileri BioNTech/ Pfizer ve AstraZeneca'nin üretimdeki aksakliklardan dolayi Avrupa'ya kisa vadede planlanandan daha az asi teslim etmek durumunda kalacaklarini açiklamalarinin ardindan Avrupa Birligi (AB) içinde endiseler artiyor.DW Türkçe'de yer alan habere göre, AB Konseyi Baskani Charles Michel, ilaç sirketlerinin Covid-19 asilarinin teminatina yönelik imzaladiklari sözlesmelere uymalari gerektigini ifade etti.

"YASAL YOLLARA BASVURACAGIZ"

Michel bugün yaptigi açiklamada, "Ilaç sirketlerinin imzaladiklari sözlesmelere saygi göstermelerini, yasal yollara basvurarak saglayacagiz" dedi.Pfizer'in gecikme açiklamasindan sonra AB'nin sert tavir alarak bu gecikmenin süresini kisaltmayi basardigini belirten Michel, "Masaya yumrugumuzu vurduk" söyleminde bulundu.Michel öte yandan, AB'nin yetiskin nüfusunun yüzde 70'ni yaza kadar asilama hedefinin gerçeklesmesinin bu sartlarda zor oldugunu belirtti.

PFIZER ÜRETIM SÜRECINI YAVASLATACAGINI AÇIKLADI

Pfizer geçen hafta Avrupa'ya asi teminini üretim süreci ile ilgili sorunlardan dolayi geçici olarak yavaslatacagini açiklamisti. Cuma günü de AstraZeneca üretimdeki sikintidan dolayi Avrupa bölgesine asi teslimatlarinda kesinti olacagini duyurmustu. Ingiltere'de kullanilmaya baslanan AstraZeneca asisina, bu hafta AB'de de onay çikmasi bekleniyor.

ITALYA'DAN TEPKI

Italya Basbakani Giuseppe Conte de yaptigi açiklamada asi üreticilerini elestirerek, gecikmelerin "ölümcül sözlesme ihlallerine" yol açtigini ve Italya ile diger AB ülkelerinde büyük zarara yol açtigini belirtti. Pazartesi günü AB'de asilama stratejisi ile ilgili yapilacak toplantida, söz konusu gecikmelerin de gündeme gelmesi bekleniyor.(SON DAKIKA)




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —