Avrupa Plaj Voleybolu Sampiyonasi Efes Selçuk'ta basladi

U20 Plaj Voleybolu Avrupa Sampiyonasi Efes Selçuk Pamucak Sahili'nde basladi. 14- 17 Temmuz tarihleri arasinda sürecek organizasyonun ilk günü takimlarin mücadelesi ile start aldi.

Spor 14.07.2022 16:38:48 0
Avrupa Plaj Voleybolu Sampiyonasi Efes Selçuk

U20 Plaj Voleybolu Avrupa Sampiyonasi Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde basladi. 14- 17 Temmuz tarihleri arasinda sürecek organizasyonun ilk günü takimlarin mücadelesi ile start aldi.

Bu yil bir kez daha Efes Selçuk’ta düzenlenen Plaj Voleybolu Avrupa Sampiyonasi kentin tanitimina katki sagliyor. Önemli spor organizasyonlari ve kültür sanat etkinliklerinin merkezi olan Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde Avrupa’nin en iyi U20 oyunculari mücadele edecek.

Efes Selçuk Belediyesi ev sahipliginde Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) ve Avrupa Voleybol Konfederasyonu isbirligiyle düzenlenen sampiyonaya Türkiye de ev sahibi ülke olarak 3 erkek 1 kadin voleybol takimi olmak üzere toplam dört takimla katiliyor.


35 ÜLKEDEN 64 TAKIM PAMUCAK’TA

Organizasyon sorumlusu Gürsel Yesiltas,  iki yil önce Pamucak Sahili’nde düzenlenen 18 yas alti ve 22 yas alti Avrupa Sampiyonalarina deginerek; “Yeniden bir Avrupa Plaj Voleybolu sampiyonasi ile Pamucak Plaji’nda olmak bizim için büyük mutluluk. Yeniden Pamucak diyorum ben.  Takimlarimizin hazirliklari bes alti gün öncesinde basladi. Biz turnuvamiza ana tablo maçlari ile baslamis olduk. 35’e yakin ülkeden 32 kadin, 32 erkek takiminin katilimiyla Pazar gününe kadar mücadele edecegiz. Biz de ev sahibi ülke olarak 4 takimla katiliyoruz. Gençlerimizin uluslararasi bir organizasyonda yer alarak onlari olimpiyatlara hazirlamayi amaçliyoruz” dedi.

Bütün voleybol severleri Pamucak Sahili’ne davet eden Yesiltas; “ Bu organizasyonda bize ev sahipligi yapan Selçuk Belediyesi’ne, çalisanlarina, Belediye Baskani Filiz Ceritoglu Sengel’e, Türkiye Voleybol Federasyonu’na çok tesekkür ediyorum” dedi.

TVF Baskan Vekili Alper Sedat Aslandas organizasyona genis bir katilim saglandigini belirterek; “Selçuk’ta U20 Avrupa Plaj Voleybolu Sampiyonasi’ni gerçeklestiriyoruz. Biz Türkiye Voleybol Federasyonu olarak daha çok denetleme ve gözetleme görevimizi sürdürüyoruz. Bu turnuvanin gerçeklesmesine katki sunan Il ve Ilçe Gençlik ve Spor Müdürlügümüze, Selçuk Belediye’ne federasyonumuz ve plaj voleybolu severler adina tesekkürlerimizi sunuyorum” dedi. 


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °