Avukatlar Risk Altinda

Asi listesinde, hizmetin sürdürülmesi için öncelikli sektörler siralamasinda Barolar Birligi'nin de yer almasi gerektigini aktaran Avukat Latif Cem Baran, avukatlarin hem tasiyicilik hemde temas olarak yüksek risk altinda oldugunu vurguladi.

Gündem 25.01.2021 19:44:57 0
Avukatlar Risk Altinda

Pandemi sürecinde adliyelerin kapatilmasina varan önlemlerin alindigini hatirlatan Baran, halen pandemi riskinin devam ettigi günümüzde avukatlarinda yüksek risk altinda çalistigina dikkat çekti. Her gün onlarca dosya ve evrakla temas ettiklerini, mahkemelerde geçirilen süre ve temas edilen insan sayisinin da dikkate alinmasi gerektigini aktaran Baran “ Bu hususun aydinlatilmasi ve tahsisi genel saglik ve adaletin tesisi için önemlidir” dedi.

Avukat Latif Cem Baran Baran yaptigi açiklamada “Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, asi uygulanacak meslek gruplari açiklandi. Ilk sirada son derece elzem önem tasiyan saglik çalisanlarimiz yer aliyor. Listede meslek ve risk gruplari yer alirken yapilan açiklamada "Hastaliga maruz kalma, hastaligi agir geçirme ve bulastirma riskleri ile hastaligin toplumsal yasamin isleyisi üzerindeki olumsuz etkisi degerlendirilerek COVID-19 asisi uygulanacak gruplar belirlenmis olup bu gruplara sirasiyla uygulanacaktir" ifadesi yer aliyor. Ilgili listede 2. Grupta Adalet Bakanligi yer alirken maalesef meslektaslarimiz, Barolar Birligi yer almamaktadir. Konunun yeniden degerlendirilerek, avukatlarin tasidigi riskin göz önüne alinmasi gerekmektedir. Günlük temas edilen kisi ve dosya sayisi ve hastaligi agir geçirme, hastaliga maruz kalma riski de gözetilerek, 2 asama sektör listesine Barolar Birligi de alinmalidir” dedi.

Listeye göre, 1. asamada saglik kurumunda çalisanlar, yasli, engelli, koruma evleri gibi yerlerde kalanlar ve çalisanlar ve 65 yas üstü bireyler asilaniyor. Ikinci asamada ise hizmetin sürdürülmesi için öncelikli olan sektörler ve 50-64 yas arasi bireyler asi olacak. 3. asamada kronik rahatsizligi olan kisiler yas gruplarina göre siralanarak asilanacak ve geriye kalan gruplarin asilanmasiyla üçüncü asama tamamlaniyor. 4. asamada ise asilanma sirasi geldigi halde zamaninda asi yaptirmayanlarin yapilacagi belirtiliyor.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °