Aydem ve Gediz'den Usulsüz Elektrik Kullanimi Hakkinda Açiklama

Aydem ve Gediz'den Usulsüz Elektrik Kullanimi Hakkinda Açiklama

Gündem 28.12.2020 06:06:50 0
Aydem ve Gediz

Aydem ve Gediz, kendi adina perakende satis sözlesmesi olmaksizin, önceki tüketici adina düzenlenen faturalari ödemeyi sürdürerek elektrik enerjisi tüketmenin, Elektrik Piyasasi Tüketici Hizmetleri Yönetmeligi’nde “usulsüz elektrik enerjisi tüketimi” olarak tanimlandigina dikkat çekildi. Yapilan açiklamada, ilgili Yönetmelikte yer alan maddeye göre tüketiciye yükümlülüklerini yerine getirmesi için yapilacak bildirimlerin gönderilmesi akabinde fiili tüketicinin, kendi adina perakende satis sözlesmesi imzalamamasi durumunda enerji kesintisi tehlikesi ile karsi karsiya kalabilecegi ve para cezasi ödeyebilecegi ifade edildi.

Yargitay karari geregi elektrik enerjisi tüketicisinin, ilgili tüketim noktasindan ayrilmasi durumunda aboneligini usulüne uygun biçimde feshetmesi gerekmektedir. Aydem ve Gediz, tarafindan konuya iliskin yapilan açiklamada fiili tüketicinin, önceki tüketici adina olan aboneligi sürdürürken tüketim bedellerini ödememesi durumunda önceki tüketicinin bu borçtan sorumlu tutuldugu belirtti. Açiklamada aboneligi kendi adina olmayan tüketicilerin abonelik bilgileri, fatura itirazi, ugradigi zararla ilgili tazmin talebi vb. gibi konularda hak talep edemediginin alti çizildi. Aboneligini sonlandirmadan adresten ayrilan tüketicilerin, e-devlet üzerinden abonelik fesih islemlerini yaparak güvence bedeli iadesi almalari durumunda elektrik enerjilerinin kesilecegi ve fiili tüketici için magduriyet olusacagi aktarildi. Tüketicilerin, magduriyet yasamamasi için güncel iletisim bilgileri ile aboneliklerini kendi adlari üzerine almalari gerekliligi tekrar hatirlatildi.

Vefat Eden Kullanicilarin Abonelikleri Varisleri Tarafindan Ücretsiz Alinabilecek

Açiklamada, fiili tüketicisi vefat eden aboneliklere ait tüketim noktalarinda ise, mirasçilik belgesi ile basvuran varislerin, güvence bedeli ödemeden abonelikleri kendi adlari üzerine alabilecekleri aktarildi. Ilgili tüketim noktasinda varis olmayan kisilerin tüketim yapiyor olmasi durumunda ise fiili tüketicinin aboneligini Yönetmelik geregi güvence bedeli ödeyerek kendi üzerine almasi gerekliligi hatirlatildi. Tüketiciler devir islemleri için güvence bedelini sözlesme esnasinda ödeyebilecegi gibi sonrasinda da 2 taksit olarak faturalarina yansita bilecekler.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °