AYVALIK KAZANDI

AYVALIK KAZANDI

BASKAN ERGIN'DEN MÜJDE VAR: "IKI KORUNAKLI YANASMA YERI GELIYOR”

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin’in göreve geldigi ilk yildan itibaren Ayvalik’a acilen tekne barinagi yapilmasi yolunda Ankara’da Bakanliklar nezdinde yaptigi girisimlere, Balikesir Büyüksehir Belediyesi’nin de destekleri, sonuç vermeye basladi. 56 özel, 19 gezi ve 15 profesyonel balikçi ruhsatli teknenin, tamamen zarar gördügü ve 50 milyon Türk lirasi maddi hasarin olustugu afet sonrasinda Ayvalik’a acil olarak korunakli yanasma yeri yapilmasi konusunda Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin’in çagrisi ve Büyüksehir Belediyesi ile koordineli çalismalar, Ankara’dan gelen ve yerinde incelemelerde bulunan Bakanlik bürokratlari ile resmen basladi. Bu çalismalarda gelinen noktada Ulastirma ve Altyapi Bakanligi’nin, “yapilabilir” onayi verdigi yanasma yerlerinde,  sondaj çalismalari yapilacak. 

Yat limani sirtiyla Yunus Emre Parki’nin ön kismina yapilacak olan korunakli tekne yanasma yerleri, Ayvalikli tekne sahiplerine nefes aldiracaginin müjdesini veren Belediye Baskani Mesut Ergin, “Yaklasik iki yildir takipçisi oldugumuz barinak konusunda çok önemli bir yol daga katettik.Iki yil önce bakanlik ve gerekli genel müdürlükler düzeyinde altyapisini olusturmaya basladigimiz, Yücel Baskani da destegini aldigimiz Ayvalik’ta korunakli tekne yanasma yerleri, özel, gezi ve profesyonel balikçi hemsehrilerimize hayirli olsun” dedi. 

Baskan Mesut Ergin, yapilan planlar içinde bakanlik nezdinde su anda yapimina karar verilen iki projenin bulundugunu hatirlatarak su bilgileri verdi; “Bu projelerin bir tanesinde 10 metreye kadar profesyonel bazi tekneler ile amatör gezi-spor-balikçi teknelerinin korunmasi planlanmis ve 250 teknenin baglama yapmasi öngörülmüs. Diger yer ise Ayvalikta ticari faaliyette bulunan gezinti-tenezzüh tekneleri, dalgiç tekneleri, ticari yatlar, yolcu gemileri, ticari balikçi tekneleri (girgir-trol tipleri) için dizayn ediliyor. Burada da 85 irili ufakli tekne barinabilecek. Bugüne kadar Ayvalik yönetimlerinin hiç girisimde bulunmadigi, Ayvalik için çok önemli olan, Ayvalik’i gerçek bir deniz kenti yapacak projeleri hayata geçiriyoruz. Cuma günü zemin etüdü yapilmaya baslaniyor. Buna göre mendireklerin ve dolgu alanlarinin hangi teknikle, nasil ve ne sekilde imal edilecegi ortaya çikacak. Ilk defa fiziki bir uygulama yapilacak. Hedefimiz, iki yanasma yerinin yapimini 2022 yatirim planlari içine aldirabilmek ve 2,5 yil içinde de yapimlarini tamamlatmayi hedefliyoruz.”