AYVALIK KOOPERATIFI BIR YASINDA

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin'in öncülügünde 17 Subat 2020 tarihinde kurulusu gerçeklestirilen S.S. Ayvalik Üretim ve Pazarlama Kooperatifi birinci yilini doldurdu.

Ekonomi 18.02.2021 11:57:43 0
AYVALIK KOOPERATIFI BIR YASINDA

Baskan Ergin’in özellikle kadin üreticilerin, genç issizlerin yararina çalisacak sekilde planladigi Ayvalik Kooperatifi bir yil boyunca basarili bir grafik çizdi. Mahalleevlerindeki kadinlarin katilimiyla üretilen gida ürünlerinin satildigi kooperatifin magazasi ülke genelinde ilgi odagi oldu.  Yapilan satislarla üretime katki sunan kadinlarin gelir elde etmesi saglandi.

Bir yil önce kurulan kooperatif bugüne kadar tarimsal üretim ve zeytinyagli sabun üretimi basta olmak üzere pek çok alanda faaliyet gösteriyor. Kurumlarla ortak projeler de hazirlayan kooperatif, Jotun Boya, Bugday Ekolojik Yasami Destekleme Dernegi, Ayvalik Belediyesi ve BAÇEM isbirligiyle sakiz, ceviz ve badem agaçlarindan olusan “Sifa Ormani” projesini hayata geçirdi. Isbirlikleri olusturarak yeni projelere hazirlanan kooperatifin gündeminde, Küçükköy Sakiz Agaci Deneme Sahasi, Tibbi ve Aromatik Bitki Yetistiriciligi ve atalik tohum serasi çalismalari var. Imalathanenin büyütülmesi, gida satisinin da gerçeklestirilecegi bir kafeterya projesi hazirlayan kooperatif ayni zamanda Ayvalikli üreticilere yönelik zeytinyagi depolama tesisi üzerinde çalisiyor.



Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °