AYVALIK TOSTÇULAR ÇARSISI YENI YÜZÜYLE AÇILISA HAZIR

Ayvalik tostu satan esnafi bir araya getiren "Ayvalik Tostçular Çarsisi” tepeden tirnaga yenilenerek yeni yüzüyle açilisa hazir hale getirildi.

Yerel 27.04.2021 13:05:22 0
AYVALIK TOSTÇULAR ÇARSISI YENI YÜZÜYLE AÇILISA HAZIR

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin'in seçim döneminde sözünü verdigi projeler arasinda yer alan tostçular çarsisi, turizm dönemi baslamadan önce hizli bir sekilde çatisiyla, sivasiyla, boyasiyla, tas kaplamasiyla, havalandirma sistemleriyle dört dörtlük yenilendi ve sezona hazirlandi. 

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin, son dönemde, kentte firtinalarin, siddetli yagmurlarin ve hortumlarin art arda yasandigini hatirlatarak, 15 yil önce hizmete giren çarsinin çatisinin da büyük ölçüde zarar gördügünü söyledi.  Baskan Ergin, Ayvalik Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlügü personeli tarafindan yürütülen projede Ayvalik Tostçular Çarsisi'nin yagmurlarla birlikte akan çatisi yenilendigini, tabela ve mobilyalarinin tek tip hale getirildigini belirtti. 

Baskan Ergin, “Düzenli bir çarsi olusturma çalismalarimiz tamamlandi. Kisa süre içinde açilisini gerçeklestirecegiz. Ayvalik tostunun lezzetini misafirlerimizle bulusturacak hijyenik bir ortam hazirlandi. Ayvalik ürünleri denildiginde, Ayvalik tostu bu lezzetlerden bir tanesi. Ayvalik tostunun lezzetine varmak isteyen konuklarimiz 11 isletmenin bulundugu çarsida diledikleri mekanda tadini çikarabilecekler. Mekanlar standart hale getirildi, yaz kis her türlü kosulda hizmet verebilecekler. Tuvaletlerine kadar düsünüldü. Bundan sonra is esnafimiza düsüyor. Kaliteli hizmet sunabilmek için artik birbirleriyle yarisacaklar” diye konustu.

Ayvalik Belediyesi’nin tostçu esnafina kiraladigi çarsinin yillar önce bakimlarinin yapildigini, ancak üzerinden geçen zamanda yiprandigini hatirlatan Belediye Baskani Mesut Ergin yapim asamasiyla ilgili su bilgileri verdi:  “Ayvalik Belediyesi teknik personeli tarafindan sadece malzeme temini yapildi. Ekstra bir masraf ve isçilik gideri olusturmadan tepeden tirnaga yeniledik. Destek Hizmetleri Müdürlügü atölyelerinde; elektrik, kaynak, marangoz, tabela, boya ve sihhi tesisat isleri atölye personeli tarafindan çarsinin ilgili tüm bölümleri elden geçirip yenilendi. Çatisindan baslayarak Etüd Proje Müdürlügü tasarim ekibi, sürecin her asamasinda mimari olarak çalisti. Tek tip büfe tasarlandi, kullanim alani genisletildi. Yeni aydinlatma ve dis cephesi Ayvalik’in tarihi yapisina uygun sekilde düzenlenmesi için özen gösterildi. Yapiya son dokunusu Fen Isleri Müdürlügü gerçeklestirdi. Kaldirimdan baslayarak zemin dösemeleri yenilendi.”



Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °
Salı 27.4 ° / 16.6 °