AZERBAYCAN, KARABAG ZAFERINI KUTLUYOR!

AZERBAYCAN, KARABAG ZAFERINI KUTLUYOR!

AZERBAYCAN, KARABAG ZAFERINI KUTLUYOR!

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan ve Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev, Azerbaycan'in Ermenistan'a karsi aldigi Karabag zaferi dolayisiyla düzenlenen törende bir araya geldi. Törende konusan Cumhurbaskani Erdogan, "Azerbaycan'in topraklarini isgalden kurtarmis olmasi, mücadelenin bittigi anlamina asla gelmiyor." dedi. Aliyev ise konusmasinda, "Cumhurbaskani Erdogan'in sert açiklamalari Azerbaycan halkini çok sevindirdi." dedi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Azerbaycan’in Ermenistan’a karsi Daglik Karabag’daki zaferini kutlamak için düzenlenen Zafer Geçidi Töreni’ne katilmak üzere Azerbaycan’a dün aksam saatlerinde gelmisti. Cumhurbaskani Erdogan, Azerbaycan’da bugün basladigi temaslari çerçevesinde ilk olarak Azerbaycan’in merhum Cumhurbaskani Haydar Aliyev’in kabrinin bulundugu Fahri Hiyaban Devlet Mezarligi’na ziyarette bulunarak, Haydar Aliyev’in kabrine çelenk koydu. Iki lider daha sonra törende konusma yapmak üzere kürsüye geldi.

Erdogan'in konusmasindan satir baslari:

Bu zafer gününde sizinle olmaktan büyük bahtiyarlik duyuyor, kardesim Ilham Aliyev'e tesekkür ediyorum. 44 günde sehit düsen Azerbaycanli kardeslerime Allah'tan rahmet diliyorum. Azerbaycan, kardesim Ilham Aliyev'in dirayetli liderligi altinda insallah destan yazmaya devam edecektir. Azerbaycan'in topraklarini isgalden kurtarmis olmasi, mücadelenin bittigi anlamina asla gelmiyor. Savas hukuku agir biçimde ihlal edilmis, insanlik onuru ayaklar altina alinmistir. Her mecrada bunun hesabini sormak boynumuzun borcudur. Ermeni yöneticiler halkin kaynaklarini Azerbaycan'in topraklarini isgal altinda tutabilmek için harcamistir. Daglik Karabag'a yikim, katliam, gözyasindan baska bir sey getirmeyenlerin artik akillarini baslarina toplamasi gerekiyor. Batili emperyalistlerin gaz vermesiyle bir yere varilmayacagi görülmeli, iliskiler yeniden ele alinmalidir.

Aliyev'in konusmasindan öne çikanlar:

Cumhurbaskani Erdogan'in sert açiklamalari Azerbaycan halkini çok sevindirdi. Kardesim Erdogan, 'Bu muharebede Azerbaycan haklidir, Azerbaycan tektir' demistir. Birlikte zafere ortak olurken, bütün dünyaya da bunu gösteriyoruz. Azerbaycan parlak zafer elde ederek, Ermenistan'a hakliligini gösterdi. Savastaki 44 günün her biri bizim sanli tarihimizdir.

Azerbaycan 30 yila yakin zamandir isgal altinda yasiyor. Simdiki Ermenistan'da yasamis Azerbaycan halki kendi ata topraklarinda esir gibi yasadi. Bütün dünya gördü, Daglik Karabag, Azerbaycan topragidir.

SEHITLIGE ZIYARET

Ebedi Ates Aniti’na çelenk birakan Erdogan daha sonra Azerbaycan ve Türk sehitliklerine ziyarette bulundu. Cumhurbaskani Erdogan, Bakü Sehitler Hiyabani’nda sehit mezarlarina çiçek birakti. Erdogan'a bu ziyaretinde Azerbaycan Cumhurbaskani Ilham Aliyev de eslik etti.

Erdogan, Aliyev’in kabri ve sehitlik ziyaretlerinin ardindan, Ermenistan’in 27 Eylül’de baslattigi saldirilar karsisinda isgal altindaki topraklarinin kurtarilmasi amaciyla Azerbaycan tarafindan icra edilen harekatin basariyla tamamlanmasinin ardindan kazanilan sanli zaferi kutlamak için Zafer Geçidi Töreni’ne katildi.

Daha sonra Ilham Aliyev tarafindan resmi törenle karsilanacak Erdogan, bas basa görüsme ve anlasmalarin imza töreninin ardindan Aliyev ile ortak basin toplantisi düzenleyecek.

Erdogan, Aliyev tarafindan onuruna verilen resmi aile yemegine katilacak.