Hem kis mevsiminin zorlu sartlari hem de koronavirüs salgininin devam etmesi nedeniyle vatandaslar bagisikligi destekleyici gidalari ve çaylari tercih etti.
Basta soguk alginligi ve grip olmak üzere birçok hastalikla karsi karsiya oldugumuz soguk kis günlerinde Beslenme ve Diyet Uzmani Ceren Batmaz Sari, hem içimizi isitacak hem de bagisikligimizi güçlendirecek Kis Çayi’ni tavsiye etti.
Kis Çayi ile ilgili bilgi veren Sari, “Kis mevsiminin vazgeçilmez içeceklerinden birisi de çaylardir. Sicak olmasiyla bu mevsimde hem içimizi isitir hem de sohbetlerimizin keyifli bir parçasi olur. Koronavirüs salgininin arttigi bu günlerde hazirladigimiz çaylarin da bagisikligimizi destekleyecek içerikte olmasi kis mevsimini keyifle geçirmemize yardimci olacaktir.”
Hem bagisikligimizi destekleyecek hem de kis günlerinde keyifle içebilecegimiz Kis Çayi’inin içindekileri açiklayan Sari, “500 ml su, 1 tutam ihlamur, 1 tatli kasigi kabuk bergamot veya 1-2 kuru veya taze portakal dilimi, 1 veya 2 dilim elma kurusu, 1 veya 2 adet kabuk tarçin, 1 findik büyüklügünde taze zencefil”
Kis Çayi’nin hazirlanisi hakkinda bilgi veren Sari, “Kaynatip hafif soguttugunuz suyun içine (80oC civari) tüm malzemeleri ekleyip 8-10 dakika demledikten sonra çayinizi keyifle tüketebilirsiniz.” dedi.
Açiklamalarina devam eden Sari, “Baharatlarin ve bitkilerin antiviral, antimikrobiyal açidan bagisikligi destekleyen etkileri, bagisiklik kalkani kis çayini, enfeksiyonun yaygin oldugu bu kis dönemi için vazgeçilmez hale getiriyor.”
“Elma, portakal veya bergamotun verdigi essiz lezzetin yani sira tarçin, zencefil ve karanfilin sindirim sisteminden bagisiklik sistemine kadar birçok yarari ve antioksidan etkisi nedeniyle bagisiklik kalkani kis çayi haftada 1-2 fincan keyifle tüketilebilir.”