Tarih: 09.04.2021 10:43

BAHAR DEPRESYONUNA BALLI ÇÖZÜM

Facebook Twitter Linked-in

Bahar aylarinin gelmesiyle beraber birçok kiside halsizlik, yorgunluk, kaygi, asabiyet, dikkatsizlik ve uyku düzensizlikleri sikça görülmeye basliyor. Temel sebeplerinde hormon degisimleri, biyolojik saatimiz ile mevsimin uyusmamasi, mevsimsel alerjiler gibi sebepler yatsa da enerji kaynagimiz olan besinler ile bu halsizlige ve yorgunluga savas açmamiz mümkün. Özellikle bahar depresyonu olarak nitelendirilen bu dönemin hayatimizi etkilememesi için 40 yillik Bal Üreticisi Ahmet Bagran Aksoy, ham bal ve ari ürünlerinin dogru tüketilmesiyle bu dönemin daha rahat atlatilabilecegini söylüyor.

Depresyona Ham Balli Çözüm

Bahar döneminde depresyon belirtileri yasamadan saglikli ve zinde olmak için yapilmasi gerekenler listesinin en basinda katkisiz gida tüketmek ve kaliteli beslenmek geliyor. Etabal Yönetim Kurulu Baskani Ahmet Bagran Aksoy ile bahar döneminde kendimizi iyi hissetmemiz, ruh halimizdeki degisiklikleri en aza indirmemiz için tavsiyelerde bulunuyor. “Özellikle vitamin ve mineral içeren besinler bahar yorgunlugu ile basa çikmak için oldukça önemlidir. Ham bal; B vitamini, potasyum, fosfor ve çinko açisindan en zengin besindir.” diyen Aksoy ifadelerine eklemelerde bulundu: “Enerji verici özelligiyle, bahar aylarinda yasanan yorgunluk ve halsizlik gibi hislere bagli olarak depresyon sorununu ortadan kaldirmaya en yardimci besindir.” diyor.

Tüm Ari Ürünlerinin Birlesiminden Elde Edilen Özel Kür

Doganin mucizesi olan arilarin tüm nimetlerinden sonuna kadar faydalanmak için vücudu zirlayan özel bir kür gelistirdigini ifade eden 40 yillik Ari Ürünleri Üreticisi Aksoy, “Çok güçlü bilesenlerden olusan polen, propolis ve ari sütünü, bala ölçüyle ve dikkatle ilave ediniz. Bal haricindeki ari ürünleri kuvvetli tesire sahiptir ve dogru miktarda eklenmelidir. Zirhlayan kür tüketilirken de dikkatli olunmali ve kararinda alinmalidir.” bilgilerini paylasti ve kürün tarifini verdi.

Vücudu Zirhlayan Kür

500 gram ham bal,

100 gram polen,

100 gram ari sütü

20 gram propolis

Tüketim sekli;

Karisim kürünüzü hazirladiktan sonra sabahlari kahvaltidan önce bir tatli kasigi, aksam yatidan evvelde bir tatli kasigi tüketebilir, gün boyu vücudunuzu zirhlayabilirsiniz. 4 yas ve üstündeki çocuklara yarim tatli kasigi seklinde verilebilir. Yetiskinler günde 1-2 tatli kasigi rahatlikla tüketebilir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —