BAKAN AKAR ''HUKUKA UYGUN DAVRANIYORUZ"

Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, dün Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde gerçeklestirilen Kabine toplantisinin ardindan, Suriye'nin kuzeyine yapilmasi planlanan olasi operasyona iliskin konustu.

Gündem 7.06.2022 14:25:22 0
BAKAN AKAR


Milli Savunma Bakani Hulusi Akar, dün Cumhurbaskanligi Külliyesi'nde gerçeklestirilen Kabine toplantisinin ardindan gazetecilerin sorularini yanitladi. Akar, Suriye'nin kuzeyine yapilmasi planlanan olasi operasyona iliskin de konustu.

"HUKUKA UYGUN DAVRANIYORUZ"

Operasyonla ilgili açiklamalarda bulunan Bakan Akar, "Tüm faaliyetlerimizde olabildigince ilkeli, açik, seffaf ve uluslararasi hukuka uygun davraniyoruz. Diyoruz ki biz hudutlarimizin ve vatandaslarimizin güvenligini saglayacagiz. Bizim derdimiz bu. Hudutlarimizi ve vatandaslarimizin güvenligini tehdit eden sinirlarimizda herhangi bir sekilde bir olusumu istemiyoruz. Buna 'terör koridoru', 'terör olusumu' ne denirse denilsin. Nitekim 2016'dan itibaren baslandi ve terör koridorlarini parçaladik. Bundan sonra da orada herhangi bir olusuma müsaade etmeyecegimizi ifade ettik. Türkiye'nin terörle mücadele faaliyetleri kararlilikla devam ediyor.

"KARARLIYIZ VE BUNA DA MUKTEDIRIZ"

Basta Irak ve Suriye olmak üzere tüm komsularimizin toprak bütünlügüne ve egemenlik haklarina saygili oldugumuzu her zaman söylüyoruz. Kimsenin topraginda gözümüz yok. Bizim yaptigimiz faaliyetler tamamen hudutlarimizin, vatandaslarimizin güvenligi içindir. Bu amaca ulasabilmek için Türk Silahli Kuvvetleri görevinin basinda, milletinin emrindedir. Milletimizi 40 yildan beri basina musallat olan terör belasindan kurtaracagiz. Bununla ilgili azimliyiz, kararliyiz ve buna da muktediriz. Bu konuda kimse karsimiza çikmasin, bize engel olmaya kalkmasin. Bizim tek hedefimiz teröristler. Kürtler, Araplar bizim kardesimiz. Siviller ve çevreye zarar gelmemesi için alinmasi gereken her türlü tedbiri hem planlama hem icra safhasinda aldigimiz ve bu konuda yaptiklarimiz ortadadir. Diger hiçbir ordunun yapmadigi kadar hassas oldugumuzu herkes biliyor." dedi.

"SALDIRI GIRISIMLERINE MISLIYLE KARSILIK VERIYORUZ"

Bakan Akar, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in, olasi operasyonun hedefinin Tel Rifat ve Münbiç olacagina yönelik açiklamalarini hatirlatmasi üzerine "Sayin Cumhurbaskani'mizin da ifade ettigi bize yönelik taciz, saldiri girisimleri bu iki bölgeden yogunlasmis durumda. Biz saldiri girisimlerine misliyle karsilik veriyoruz. Daha ötesi gerektiginde de gerekeni yapmaya haziriz" diye konustu.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °