BAKAN BILGIN'DEN ASGARI ÜCRET AÇIKLAMASI

Aralik ayinda belirlenen asgari ücret zammi yapilan zamlar ile günden güne erirken, asgari ücrete ikinci zam yeniden gündeme geldi. Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin konuya dair açiklamalarda bulundu.

Ekonomi 21.03.2022 12:16:58 0
BAKAN BILGIN

Artan enflasyonla birlikte maaslara yapilan zamlar günden güne erirken, asgari ücrete ikinci zam yeniden gündeme geldi. AK Partili Cahit Özkan tarafindan yapilan açiklama sonrasi  asgari ücrete ikinci bir zam beklentisini iyice kuvvetlendirdi. Geçtigimiz günlerde bir TV kanalinda konu ile ilgili açiklamalarda bulunan  AK Parti Grup Baskanvekili Cahit Özkan asgari ücrete 2'inci bir zammin sinyalini verdi. Özkan, "Asgari ücrete yilda iki defa zam getirilmesi konusunu Cumhurbaskanimiz zaten ifade etmisti. Bu yapilabilir. Su anki mevzuat geregi yilda bir defa yapiliyor ancak bunu degistirmek mümkün. Aklimizda var. Zamani geldiginde, bir yil geçmesi beklenmeksizin zam yapariz. Vatandasi enflasyona ezdirmeyecegiz. Maliyet artisi mi var? O zaman vatandasimizin gelirinde de artisi saglayacak tedbir ve kararlari alacagiz" diye ifade etmisti.

Dile getirilen yeni zam olasiligina dair  Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin'den açiklama geldi.

Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Bilgin," Asgari ücret konusunda öncelikle sunu söylemeliyiz: Bu sene yaptigimiz asgari ücret artisi yüzde 50’nin üzerindedir ve asgari ücretin vergi disi birakilmasi çok önemli bir seydir. Bütün gelirlerde asgari ücretin vergi disi birakilmasi önemli. Sabit ücretle çalisanlar, AGI kaldirildi, ücreti düsürecegim diyen isletmeler yanlis yapti. Is kanunu anlasilan ücretten geriye gidilmesini açikça yasakliyor. Asgari ücrete sartlar içerisinde bakmak lazim. Asgari ücretin eger Meclis gündeme getirip degistirmezse, Aralik’ta belirlenir, tabii olaganüstü sartlar olursa bu sartlara bakarak degerlendirilir. Ancak yasal durum Aralik ayini gösteriyor. Yeni asgari ücretin yasal belirlenme tarihi Aralik’tir." diye belirtti.


Cumartesi 28.4 ° / 18.5 °
Pazar 27.5 ° / 16.7 °
Pazartesi 27.7 ° / 15.4 °