BAKAN TÜZMEN'DEN KINIK ÇIKARMASI

BAKAN TÜZMEN

9'ncu ve 60'nci Hükümetlerde Dis Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakani Kürsat Tüzmen, "Kürsad Tüzmen ile Benim Sehrim” programi için Kinik ilçesini ziyaret etti. Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer ve Kinik Kaymakami Erol Türkmen

Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer önderliginde Kinik’i gezen Tüzmen, Kinik Belediyesi Poyracik Ekmek Firinini ziyaret ederek, çalisanlarla sohbet etti.  

Kinik Belediyesi Delez Yasam Vadisi Sosyal Tesislerini ziyaret eden Bakan Tüzmen’e, Baskan Dr. Sadik Dogruer tarafindan,  Bakirçay ovasinin verimli topraklarinda yetisen ve maharetli hanimlarin evlerinde yaptiklari domates ve aci biber salçasi, Kinik’in Örtülü mahallesinde yetisen kestane, kestane bali, Kinikli hayvancilar tarafindan üretilen Keçi, Koyun, inek peyniri ve yöresel lezzetler ikram edildi.


Baskan Dr. Sadik Dogruer ile birlikte Kinik kilim kursunu ziyaret ederek, Kinikli Hanimlar tarafindan dokunan kilimler hakkinda bilgi alan Tüzmen,  tezgah basina geçerek “Türk Bayragi “dokunan kilime ilmek atarak emekçi Bayanlar ile birlikte hatira fotografi çektirdi.

Bir sonraki durak olan Maden Sehitleri parkini ziyaret eden Tüzmen’e Kinik Belediyespor antrenörü ve sporculari tarafindan atki ve ismi yazili olan forma hediye edildi.

Deveci Yörükler parkinda ,  Poyracik Deveciler dernegi baskani, üyeleri ve deve sahipleri  tarafindan karsilanan Bakan Tüzmen, Poyracik deve güresleri ve devecilik kültürü hakkinda bilgi aldi. Poyracik Halk Oyunlari ekibinin hazirladigi Halk Oyunu gösterisi ve keskek ikrami vatandasi neselendirdi. Bakan Tüzmen Kinik Belediye Baskani Sadik Dogruer ile Keskek kazaninin basina geçerek vatandaslara keskek ikram etti.  Baskan Dogruer ve Bakan Tüzmen, Kinik’ta Domates kurutma ve paketleme tesisi bulunan Bahçivanoglu Tarimi ziyaret ederek,  burada isletme sahipleri ile birlikte tesisi gezdiler. Bakirçay ovasinda yetisip tarlalarda beyaz örtü üzerinde kurutulan domateslerin üretimi ve ihracati hakkinda bilgi alarak çalisanlara “kolay gelsin” dileklerini iletti. Kinik Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Teknopak plastik fabrikasina ziyaret edip isletme yetkilisinden  yaptiklari üretim ve çalismalar hakkinda bilgi aldi. Tüzmen’in son duragi Izgranit fabrikasi oldu. Granitin kesim, taslama ve paketleme asamalari hakkinda sohbet edip hangi ülkelere ihraç edildigi hakkinda bilgi aldi.

BASKAN DOGRUER'DEN TESEKKÜR 

59’ncu ve 60’nci Hükümetlerde Dis Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Devlet Bakani Kürsat Tüzmen Haber Global ekranlarinda yayinlanan “Kürsad Tüzmen ile Benim Sehrim” programi için Kinik Ilçesini ziyaret etti.  Ziyaretin ardindan Kinik Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer ‘’ Bakanimiza ve ekibine ilçemizin tanitimi için yaptiklari çalismalarindan ve ziyaretlerinden dolayi tesekkür ediyorum.’’ dedi.

MISAFIR PERVERLIGI IÇIN BASKAN DOGRUER’E TESEKKÜR

 Bakan Kürsad Tüzmen,  Belediye Baskani Dr. Sadik Dogruer’in özel ilgisi ve  misafirperverliginden dolayi tesekkür edip çalismalarinda basarilar diledi. Kürsat Tüzmen Kinik Belediyesi hatira defterine duygu ve düsüncelerini yazarak imzaladi. Kinik Belediye Baskani Dogruer tarafindan Kürsat Tüzmen’e  Parsömen kagidina basili fotografi hediye edildi.